• Πολιτική

    Άρειος Πάγος: «Βλέπει» καθυστέρηση στην έρευνα της Novartis, ζητά εφέτες για την ανάκριση


    Με ένα σκεπτικό «ράπισμα» για τους αργούς ρυθμούς στη διερεύνηση ενδεχόμενων δωροδοκιών από τη Novartis, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά επιτάχυνση της έρευνας με ανάθεση της ανάκρισης σε δύο, τρεις ή και περισσότερους εφέτες ειδικούς ανακριτές.

    Ο κ.Βασίλης Πλιώτας διατυπώνει το αίτημά του και το σκεπτικό-κόλαφο στο έγγραφο που απέστειλε σήμερα το μεσημέρι στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Γιάννη Μωραϊτάκη.

    Εισηγείται της σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου προκειμένου να κριθεί εάν θα ανατεθεί η δικογραφία για τη Novartis σε εφέτη ειδικό ανακριτή. Μάλιστα ο εισαγγελέας ζητά να αναλάβουν την περαιτέρω ανάκριση 2-3 ή και περισσότεροι εφέτες, αν κριθεί αναγκαίο ,για να ολοκληρωθεί τάχιστα η δικαστική διερεύνηση .

    Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός κάνει λόγο για μία εξαιρετικής σημασίας υπόθεση και για μία χρονίζουσα δικογραφία.

    Όπως αναφέρει στο έγγραφο του ο κ. Πλιώτας, αυτό κρίνεται αναγκαίο ώστε να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση της υπόθεσης και για να προχωρήσει με γρηγορότερους ρυθμούς η διερεύνηση της υπόθεσης.

    Στο παρελθόν πολλές δικογραφίες έχουν αφαιρεθεί από πρωτοδίκες ανακριτές και έχουν χρεωθεί σε εφέτες. Μεταξύ αυτών, η Ζίμενς, τρομοκρατικές οργανώσεις, η τράπεζας Κρήτης, τα ομόλογα και το Βατοπέδι.



    ΣΧΟΛΙΑ