• Πολιτική

    Άρειος Πάγος: Έρευνα για το εάν διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία


    Μετά τις συνθήκες συμφωνίας για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης βρίσκονται πλέον και τα έγγραφα της υπόθεσης που δημοσιοποιήθηκαν.

    Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σε μία διπλή παρέμβαση της για την υπόθεση που συνεχίζει να προκαλεί πολιτικές αναταράξεις, ζητά τώρα από το Αναθεωρητικό Δικαστήριο να διερευνήσει εάν τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι διαβαθμισμένα. Κι αν τελικά αποδειχθεί ότι ήταν απόρρητα, να ερευνηθεί εάν υπήρξε διαρροή τους.

    Η παραγγελία της κα Δημητρίου για έρευνα από το Στρατοδικείο αφορά σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες προσώπων που υπηρετούν το στράτευμα.
    Αν προκύψει ότι φέρουν ευθύνες για τη διαρροή των εγγράφων, θα διεξαχθεί παράλληλη έρευνα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους μη στρατιωτικούς.

    Την περασμένη εβδομάδα η κα Ξένη Δημητρίου απέστειλε στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς την πρώτη παραγγελία της για προκαταρκτική εξέταση που αφορούσε στη νομιμότητα της συμφωνίας για την πώληση 300.000 βλημάτων από τα αποθέματα του ελληνικού Στρατού, στη Σαουδική Αραβία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εισαγγελείς για 125 τρόφιμους που κρίθηκαν με ακαταλόγιστο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παπαγγελόπουλος: Επιχειρηματίες-νταβατζήδες αγοράζουν ΜΜΕ για να ελέγξουν το σύστημα

     



    ΣΧΟΛΙΑ