• Πολιτική

    Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη σαρωτική νίκη Κασσελάκη: Αιχμηρές δηλώσεις για «μεταπολιτική», «θολά νερά» και «αλαζονεία» – «Ρυθμιστής» ο Νίκος Παππάς

    • NewsRoom
    Έφη Αχτσιόγλου - Στέφανος Κασσελάκης, υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

    Έφη Αχτσιόγλου – Στέφανος Κασσελάκης


    Οι αιχμηρές δηλώσεις στις οποίες προέβησαν αμέσως μετά την ανακοίνωση του πολιτικού αποτελέσματος οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ενδεικτικές του κλίματος που θα επικρατήσει μέχρι την την επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου.

    Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε την απόλυτη ανατροπή χθες στις κάλπες με διαφορά σχεδόν 10 μονάδων (45,47% έναντι 36,21%) έναντι της Έφης Αχτσιόγλου που θα αναμετρηθούν στον β’ γύρο.

    Οριακή η διαφορά Νίκου Παππά με Ευκλείδη Τσακαλώτο.

    Στέφανος Κασσελάκης: Ο κόσμος μου έλεγε «να αντέξεις»

    «Ήταν μια απρόσμενα μεγάλη προσέλευση που σηματοδοτεί το πρώτο βήμα ώστε η χώρα να έχει προοδευτική κυβέρνηση σύντομα», ανέφερε στη δήλωσή του στην Κουμουνδούρου ο νικητής του πρώτου γύρου της εσωκομματικής εκλογής στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

    Συνεχίζοντας ανέφερε: «Όπου είχα πάει την πρώτη εβδομάδα ο κόσμος μου έλεγε “να αντέξεις”, λόγω των επιθέσεων που δεχόμουν, τη δεύτερη και την τρίτη εβδομάδα μου έλεγαν “είσαι η ελπίδα μας”. Θέλω να τους πω ότι η ελπίδα είμαστε όλοι μαζί, όχι μόνος μου, και για να γίνει η ελπίδα πράξη να επιστρέψουμε την επόμενη Κυριακή στις κάλπες, να κερδίσουμε και να αντιμετωπίσουμε την κυβέρνηση που δεν εκπροσωπεί την ιστορία του τόπου».

    Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων

    «Σήμερα είναι μια μεγάλη βραδιά για την παράταξή μας. 145 χιλ. πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

    «Σας καλώ τώρα να προσέλθετε στις κάλπες και την επόμενη Κυριακή, η οποία είναι καθοριστική. Θα καθορίσει αν τους αγώνες που θα δώσουμε θα τους δώσουμε με όρους σοβαρότητας, εμπειρίας και ευθύνης. Ο Σύριζα δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων. Αυτό που θέλουμε είναι να νικήσουμε το καθεστώς της δεξιάς και θα το επιτύχουμε αν έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας.»

    Πολάκης: «Εμείς μόνο σε πεντακάθαρα νερά κολυμπάμε»

    Λίγο μετά τη δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου ο Παύλος Πολάκης που έχει πάρει θέση ανοιχτά από την πρώτη στιγμή υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το εξής μήνυμα.

    «Εμείς μόνα σε πεντακάθαρα Νερά κολυμπάμε ….και θα συνεχίσουμε και την άλλη Κυριακή!

    Άλλοι τσαλαβουτούσανε στα θολά νερά της σιωπής ,της ηπιότητας-μετριοπάθειας-να μην τρομάξουμε τους κεντρώους και τελικά της μη αντιπολίτευσης !!

    Υγ Δηλαδή μας είπε πως το 46-47% που ψήφισε Κασσελακη σήμερα δεν ξέρει από πολιτική και είναι θολό!!!

    Η αλαζονεία θα πληρωθεί διπλή την άλλη Κυριακή».

    Δείτε την ανάρτηση στο Facebook:

    Ο «ρυθμιστής» Νίκος Παππάς

    «Η παράταξή μας βγαίνει πιο δυνατή από αυτή τη διαδικασία. Ειναι μια απόδειξη ότι πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στον μετασχηματισμό σε μια αριστερή προοδευτική παράταξη. Συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν ακούραστα για τη μεγάλη αυτή δημοκρατική γιορτή», είπε ο κ. Παππάς κι ευχαρίστησε όσους στήριξαν την υποψηφιότητα του.

    «Όπως τώρα, όπως και πάντα, θα αγωνίζομαι για την ενότητα της παράταξης ώστε να γίνει πιο δυνατή και θα συνεχίσω με κάθε ικμάδα των δυνάμεων μου να υπερασπίζομαι όσα με καθαρότητα παρουσίασα στην προεκλογική περίοδο. Από αύριο όλοι οι συνυποψήφιοι, τους οποίους ευχαριστώ για το υψηλό ήθος, έχουμε υποχρέωση να υπηρετήσουμε την ανάγκη για μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή», δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

    Στην ερώτηση αν θα στηρίξει κάποιον την επόμενη ημέρα, απάντησε με ένα χαμόγελο κι ένα «ευχαριστώ» χωρίς να δώσει στίγμα, ενώ πολλοί τον χαρακτηρίζουν «ρυθμιστή» της κατάστασης.

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΥΡΙΖΑ: Στο γραφείο του ο Κασσελάκης συνοδευόμενος από τον σύντροφό του

    Νικητής ο Στέφανος Κασσελάκης με 45,47% έναντι 36,21% της Αχτσιόγλου – Την επόμενη Κυριακή ο β’ γύρος

    Πού θα κριθεί η αναμέτρηση την επόμενη Κυριακή



    ΣΧΟΛΙΑ