• Πολιτική

    Κασσελάκης: Απρόσμενη εμφάνιση στην εκδήλωση των «τριών» – Η αντίδραση της Αχτσιόγλου

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης παρευρίσκεται στην εκδήλωση για το μέλλον της Κεντροαριστεράς

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης παρευρίσκεται στην εκδήλωση για το μέλλον της Κεντροαριστεράς ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


    Με την απρόσμενη παρουσία του ίδιου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ξεκίνησε η εκδήλωση στο θέατρο Άλφα των  Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη και Αχτσιόγλου για την Κεντροαριστερά, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Εφημερίδας των Συντακτών.

    Αν και όλες τις προηγούμενες ημέρες από τον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την εκδήλωση, με κεντρικό θέμα «Απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος; Μια πειστική απάντηση», τελικά ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος αποφάσισε πως η καλύτερη τακτική ήταν να παραστεί και ο ίδιος σε αυτή.

    Η παρουσία του κ. Κασσελάκη έγινε δεκτή με ανάμεικτα συναισθήματα από τους παρισταμένους, με μερικούς να χειροκροτούν και άλλοι να αποδοκιμάζουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους διοργανωτές να συνιστούν… ψυχραιμία.

    Την ώρα της εισόδου του κ. Κασσελάκη, τον λόγο είχε η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία είπα αμήχανα ένα «γεια σου, Στέφανε». Μάλιστα, όταν ο συντονιστής της εκδήλωσης δημοσιογράφος Δημήτρης Τερζής έσκυψε και την ενημέρωσε ότι στη συνέχεια θα του δώσει το λόγο, η Έφη Αχτσιόγλου αντέτεινε: «Να μιλήσω όμως πρώτα».

    Κατά την ομιλία της η Έφη Αχτσιόγλου, ανέφερε πως θεωρεί αναγκαία την πολιτική σοβαρότητα αλλά και την αντιπαραθετική στάση των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης.

    Τόνισε πως απαιτούνται σαφείς διαχωριστικές γραμμές και σαφείς πολιτικές και ταξικές επιλογές, και πως δεν θα πρέπει η Αριστερά να είναι γενικώς και αορίστως με όλους. «Είμαστε με την κοινωνική πλειονότητα που υφίσταται τις αρνητικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής αντίστροφης αναδιανομής», ανέφερε.

    Ανέφερε επίσης πως ο συνασπισμός των κοινωνικών δυνάμεων θα πρέπει να ενδυναμωθεί μέσω της ιδεολογικής μάχης, ενώ η στρατηγική πρέπει να είναι πλήρως και ολοκληρωτικά αντιπαραθετική με αυτή της Δεξιάς. «Δεν μπορεί να είναι συναινετική σε κορυφαία ζητήματα», ανέφερε, διαφωνώντας μάλιστα, μεταξύ άλλων, με την συναίνεση στην «κούρσα εξοπλισμών».

    «Οφείλω να πω ότι και ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ και το σημερινό ΠΑΣΟΚ οδηγούνται συχνά σε τέτοιες συντηρητικές μετατοπίσεις έχοντας τη φαντασίωση ότι τη λύση θα δώσει ο μεσαίος χώρος. Και αυτό συμβαίνει λόγω ακριβώς της παραγνώρισης της στρατηγικής συνθετότητας της πολιτικής του αντιπάλου», ανέφερε χαρακτηριστικά

    Όπως ανέφερε ο πολιτικός διάλογος μπορεί να γίνει εφόσον υπάρχουν στοιχειώδεις προγραμματικές προϋποθέσεις, ενώ ο πολιτικός χώρος που θα καταφέρει να ενοποιήσει τις κοινωνικές δυνάμεις δεν βρίσκεται ούτε στο σημερινό ΠΑΣΟΚ ούτε στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ.

    «Σχέδια συγχωνεύσεων που δεν έχουν κάτι να προσφέρουν στις κοινωνικές δυνάμεις στις οποίες αναφερόμαστε και στις οποίες ανήκουμε, δεν μας αφορούν. Η πολιτική δεν είναι παιχνίδια παραγόντων και μικροκομματικοί σχεδιασμοί», τόνισε.

    Κασσελάκης: Έχω εδώ τον εκπρόσωπό μου τον Διονύση

    Λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ και αφού είχαν ολοκληρωθεί οι ομιλίες αποχώρησε από το θέατρο «Aλφα» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

    Ο κ. Κασσελάκης πριν αποχωρήσει ανέβηκε στη σκηνή και χαιρέτισε έναν έναν τους ομιλητές.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μην απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση που είχε ως κεντρικό θέμα «Απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος; Μια πειστική απάντηση». Όταν ο συντονιστής της συζήτησης Δημήτρης Τερζής πρότεινε να του δοθεί ο λόγος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

    «Έχω τον εκπρόσωπό μου, τον Διονύση».

    Ο Θόδωρος Μαργαρίτης που καθόταν δίπλα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επικρότησε μάλιστα την απόφαση Κασσελάκη, λέγοντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

    «Σωστά δεν μιλάς».

    Όπως έγινε γνωστό, ο Διονύσης Τεμπονέρας έστειλε το πρωί της Τρίτης πρόσκληση στον Στέφανο Κασσελάκη για να παραστεί στην εκδήλωση όπως επίσης και στους δύο γραμματείς της εκδήλωσης Ράνια Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη οι οποίοι δεν παρευρέθηκαν.

    Τεμπονέρας σε Κασσελάκη: Με την παρουσία σου αποδεικνύεις ότι συζήτηση δεν μπορεί να γίνει χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ

    Ο Διονύσης Τεμπονέρας μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη έσπευσε να εκφράσει την ικανοποίησή του.

    «Με την παρουσία σου αποδεικνύεις ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή η συζήτηση δεν αφορά μόνο πρόσωπα αλλά και τα κόμματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Πάντως τη θερμή υποδοχή του Διονύση Τεμπονέρα στον Στέφανο Κασσελάκη δεν την επικρότησαν όλοι οι παριστάμενοι, καθώς τόσο με την εμφάνισή του στο θέατρο «Άλφα» όσο και κατά την αποχώρησή του υπήρξαν αποδοκιμασίες από αρκετούς παριστάμενους με τους διοργανωτές να ζητούν από τον κόσμο να επιδείξει αυτοσυγκράτηση.

    Διαβάστε επίσης

    EE: Συστάθηκε και επίσημα η επιχείρηση «ASPIDES» για την Ερυθρά Θάλασσα – Διοικητής ο Βασίλειος Γρυπάρης

    ΕΛΑΣ: Χειροπέδες σε υπάλληλο Περιφέρειας για υπόθεση δωροδοκίας

    Attica Bank: Σε Cepal και doValue η διαχείριση του χαρτοφυλακίου Omega



    ΣΧΟΛΙΑ