• Πολιτική

    Αποκαλύψεις για την υπόθεση των παρακολουθήσεων από το MEGA

    • Contributor
    Βασίλης Λαμπρόπουλος

    Βασίλης Λαμπρόπουλος


    Νέα στοιχεία για την υπόθεση των παρακολουθήσεων έφερε στο φως πρν από λίγο ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης του Mega, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, και το όνομα του πρώην Γ.Γ του Πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη, αλλά και αυτά των Φ. Μπίτσιου, Τ. Ντίλιαν και Γιάννη Λαβράνου.

    Συγκεκριμένα ο αστυνομικός συντάκτης του Mega ανέφερε:

    Κεντρικό πρόσωπο σε αυτή τη σκανδαλώδη υπόθεση έχει αρχικά ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτσιος, πρώην στέλεχος συστημικής Τράπεζας, που ήταν βασικός μέτοχος της εταιρείας Intelexa,  που έφερε το συγκεκριμένο λογισμικό από την Κύπρο, με κατασκευαστή αυτού του λογισμικού τον ισραηλινό επιχειρηματία Ντίλιαν, ο οποίος είχε σχέσεις με τις μυστικές στρατιωτικές υπηρεσίες του Ισραήλ.

    Η γνωριμία του με τον κ. Μπίτσιο φαίνεται να υπήρξε με παρέμβαση αρχικά, του πρώην Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργικού γραφείου, του κυρίου Γρηγόρη Δημητριάδη, που πλέον έχει αποχωρήσει

    Πως έχει γίνει αυτό; Ο κ. Δημητριάδης ήξερε τον κύριο Μπίτσιο, συνέστησε τον κ. Μπίτσιο σε έναν δικηγόρο στην Κύπρο, ο οποίος ήταν παράλληλα και στέλεχος του κυβερνητικού κόμματος της Κύπρου, προκειμένου να τον διευκολύνει σε κάποιες νομικές εκκρεμότητες του. Ο εν λόγω δικηγόρος ήξερε συνεργάτες του κ. Ντίλιαν και φαίνεται ότι μέσα από αυτό το μέτωπο, έγινε η συνεργασία –γέφυρα.

    Πιθανόν σε κεντρική πολιτική συνεννόηση μεταξύ του κυρίου Μπίτσιου και του κ. Ντίλιαν, που έφερε το σύστημα Predator μέσω της εταιρείας Intelexa στην Ελλάδα.

    Πρέπει να διερευνηθεί δικαστικά , και αυτό έχει αργήσει, ποιος είναι ο ρόλος του επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνου, ο οποίος και αυτός γνώριζε τον επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτσιο και συνεργάστηκε μαζί του σε μία εταιρεία που εκπονούσε συστήματα επικοινωνίας στις αρχές ασφαλείας Και ταυτόχρονα, ο κύριος Λαβράνος ήταν συγγενής και πολλά χρόνια γνωστός του κυρίου Δημητριάδη.

    Κρίσιμο σημείο είναι, όχι μόνο ποιοι παρακολουθούνταν, αλλά και ποιοι δεν παρακολουθούνταν. Αν δημοσιοποιηθούν οι λίστες θα δούμε και ποια πρόσωπα δεν ήταν στις λίστες.

    Φαίνεται ότι ήταν και πολιτικά πρόσωπα που είχαν στενούς δεσμούς με το συγκεκριμένο κέντρο, που έχει φέρει το Predator στην Ελλάδα.

    Ζητούμενο είναι ποιος είναι ο ρόλος επιχειρηματιών σε αυτή την υπόθεση και αν είχαν ενημερώσει από την κατασκοπεία, μέσω του λογισμικού Predator.

    Στη λίστα, που είχε αρχικά δημοσιοποιηθεί, είναι και αθλητικοί παράγοντες και επιχειρηματίες, προκαλώντας απορίες ποιος έχει δώσει εντολή να παρακολουθούνται με το σύστημα Predator και ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται με αυτή την κατασκοπεία…

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Απίστευτο ψέμα χωρίς αποδείξεις το δημοσίευμα του Documento

    Νέα ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις υποκλοπές κατέθεσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας



    ΣΧΟΛΙΑ