Πολιτική

Αποφυλακίζεται σήμερα με «βραχιολάκι» η Εύα Καϊλή- Οι όροι

  • NewsRoom
Εύα Καϊλή

Εύα Καϊλή


Αποφυλακίζεται  σήμερα το πρωί στις 11:00 ώρα Βρυξελλών η Εύα Καϊλή.

Το «βραχιολάκι» που αναζητούνταν βρέθηκε και σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημτρακόπουλο θα αποφυλακιστεί από τις φυλακές Χάρεν, μετά από απόφαση των δικαστικών αρχών.

Η Εύα Καϊλή αναμένοντας την αποφυλάκισή της είχε δηλώσει πως «Περιμένω εναγωνίως για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι ώστε να βρεθώ εκτός φυλακής. Την πρώτη ημέρά θέλω απλά να είμαι σπίτι με την κόρη μου. Όλη τη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο την έβλεπα μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να δίνω μάχη για την αθωότητά μου»

Όπως είναι γνωστό η Εύα Καϊλή δεν θα μένει στο ίδιο σπίτι με τον σύντροφό της, Φραντζέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πριν από αυτήν.

Οι όροι

Διαμένοντας στο εξής μόνη με την ανήλικη κόρη της στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες, η κυρία Καϊλή θα πρέπει να δηλώσει τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας της με τις βελγικές Αρχές, να είναι πάντοτε διαθέσιμη στον ίδιο αριθμό, να φορά διαρκώς το βραχιολάκι και να μην μετακινηθεί από το διαμέρισμά της, με εξαίρεση την μετάβασή της στο δικαστήριο, στο γιατρό ή για λόγους ανωτέρας βίας και σε συνεννόηση πάντα με τις εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου. Στην νέα της καθημερινότητα, μένει τις επόμενες ημέρες να διευκρινιστεί αν θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή αν θα της επιτρέπεται να δεχθεί επισκέψεις, εκτός από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, με τον οποίο επέλεξε πλέον να μείνει μακριά, αν και θα μπορούσαν νομικά να μοιραστούν την ίδια στέγη.

Σε μια προσωπική απόφαση, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής επέλεξε να μην διαμένει πλέον με τον σύντροφό της και πατέρα της δίχρονης κόρης της, ο οποίος αποφυλακίστηκε κατά τον ίδιο τρόπο δύο μήνες νωρίτερα, έχοντας προηγουμένως συνάψει ειδική συμφωνία με τις βελγικές Αρχές, όπως ακριβώς και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του δικτύου λόμπινγκ, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι. Σημειωτέον ότι στην Εύα Καϊλή έχει επιβληθεί και απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο, με τις βελγικές Αρχές να έχουν κρατήσει για το λόγο αυτό, το διαβατήριό της.

Θυμίζοντας από χθες την «παλιά Εύα» κατά τον κ. Δημητρακόπουλο, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής αναμένεται να καταβάλει κάθε προσπάθεια στο εξής, μέχρις ότου αποδείξει την αθωότητά της, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση, δεν προτίθεται να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον συνήγορό της, η Εύα Καϊλή ονειρεύεται την ημέρα που θα ακούσει ότι είναι αθώα. Τότε μόνο θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δει στα μάτια τους ανθρώπους που τόσα χρόνια την εμπιστεύτηκαν και την τίμησαν με την ψήφο τους. Αν δεν αθωωθεί δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Όμως, τα στοιχεία που υπάρχουν με τα καινούρια που θα έχουμε τεκμηριώνουν την αθωότητά της», ανέφερε για τα χρήματα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμά της ο κ. Δημητρακόπουλος, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά χθες πως «τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτά τα χρήματα». Και πρόσθεσε: «στις δεσμίδες όλες οι οποίες υπήρχαν – αυτοσχέδιες δεσμίδες – των χρημάτων δεν υπήρχε κανένα δακτυλικό αποτύπωμα της Εύας Καϊλή», στοιχείο που φαίνεται ότι έκαμψε τις αντιστάσεις του ανακριτή, Μισέλ Κλεζ ως προς την υπαγωγή της σε καθεστώς περιορισμού κατ’ οίκον.

Ωστόσο, τα δαχτυλικά αποτυπώματα στα μετρητά, ενδέχεται κατά πληροφορίες να ανήκουν στον κ. Παντσέρι και Τζιόρτζι, με τον συνήγορό της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή να υπόσχεται και νέες αποκαλύψεις. Κατά τον κ. Δημητρακόπουλο, «υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», όπως εξήγησε, συμπληρώνοντας πως «σεβόμαστε την μυστικότητα της προανάκρισης και γι’ αυτό δεν διαρρέουμε στοιχεία της δικογραφίας», κόντρα στο μπαράζ δημοσιευμάτων, τα οποία ακολούθησαν της σύλληψής της πελάτισσάς του, στις 9 Δεκεμβρίου του 2022.

Διαβάστε επίσης

Εύα Καϊλή στη La Repubblica: Περιμένω εναγωνίως το βραχιολάκι ώστε να βρεθώ εκτός φυλακήςΣΧΟΛΙΑ