ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οριστικά καθορίζονται τα ύψη των κτηρίων γύρω από την Ακρόπολη, μετά την απόφαση που έλαβε ομόφωνα την Τρίτη το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ύστερα από πρόταση του υπουργείου Περιβάλλοντος. ‘
Έτσι:
Στα 21 μέτρα ορίζεται το καθαρό ύψος των κτηρίων ενώ στα 24 μπορούν να φθάνουν εκείνα, που έχουν μέτωπο επί της λεωφόρου Συγγρού. Σε αυτά τα ύψη δεν συνυπολογίζονται οι βοηθητικοί χώροι στις ταράτσες (όπως οι απολήξεις των κλιμακοστασίων) ή δενδροφυτεύσεις , που όμως ορίζονται στο ένα μέτρο (όσον αφορά την έκτασή τους, το ανώτατο όριο είναι τα 35 τ.μ.).
Ακολουθεί το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο και θα αναθεωρήσει τους όρους δόμησης όλης της περιοχής. Το σχέδιο Π.Δ. θα κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένεται από αυτό ο προδικαστικός έλεγχος. Πάντως ήδη το ΣτΕ έχει τοποθετηθεί με προηγούμενη απόφασή του για τα ύψη των κτηρίων της περιοχής, ορίζοντας ως ανώτατο όριο τα 21 μέτρα, πάντα με το σκεπτικό της προστασίας της Ακρόπολης. Σε μερικά σημεία της περιοχής, προς τους λόφους και τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έχει επιβληθεί μικρότερο όριο, έως και 17,5 μ.
Να σημειωθεί ότι η έκδοση οικοδομικών αδειών είχε ανασταλεί από τον Μάρτιο του 2019. Τώρα με Προεδρικό Διάταγμα θα καθοριστούν τα νέα όρια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Amazon: Απέκτησε την Fauna Robotics – Μπαίνει στον τομέα των ανθρωποειδών ρομπότ
- Arm: Για πρώτη φορά πουλά δικά της chips
- NYT: Το Ανώτατο Δικαστήριο φαίνεται ανοιχτό στο αίτημα του Τραμπ να μπλοκαριστούν οι αιτούντες άσυλο στα σύνορα.
- The Times: Το βρετανικό Ναυτικό σχεδιάζει να ηγηθεί μιας συμμαχίας για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.