• Πολιτική

    Από την στοργή στην οργή: «Πείτε του να καθίσει κάτω»

    • NewsRoom


    Φαίνεται πως ξεχείλισε το ποτήρι όσον αφορά στην ανοχή που έχει επιδείξει απέναντι στην συμπεριφορά του «αψύ σφακιανού», Παύλου Πολάκη, ο πρωθυπουργός, καθώς χθες στην Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός φάνηκε να μην ανέχεται την συμπεριφορά του πρώην υπουργού.

    Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια ο κ. Πολάκης άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα όταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης επιχειρούσε να απαντήσει επί προσωπικού για τις αιχμές που νωρίτερα είχε αφήσει ο κ. Τσίπρας.

    Η απάντηση Βορίδη τράβηξε σε διάρκεια εξοργίζοντας τον κ. Πολάκη, ο οποίος σηκώθηκε από το έδρανό του διαμαρτυρόμενος: «Τι είναι αυτά, κύριε πρόεδρε; Τι κάνει ο Βορίδης; Ομιλία; Αν τα είχα κάνει εγώ αυτά που κάνει ο Βορίδης, θα γινόταν χαμός εδώ μέσα» άρχισε να φωνάζει ο κ. Πολάκης προκαλώντας την αντίδραση βουλευτών της ΝΔ.

    Η αντίδραση του κ. Πολάκη φάνηκε να δυσαρέστησε τον κ. Τσίπρα, ο οποίος γύρισε και βλέποντας τον κ. Πολάκη είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Πείτε του να καθίσει κάτω. Να καθίσει κάτω».

    Αμέσως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο τον κ. Σκουρολιάκο, ο οποίος καθόταν ακριβώς πίσω από τον κ. Τσίπρα γύρισε στον κ. Πολάκη φωνάζοντάς του «Παύλο κάθισε. Κάθισε».

    Στην συζήτηση που είχε γίνει προ ημερών για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ο Αλέξης Τσίπρας ήταν παρών αλλά δεν τοποθετήθηκε. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το χθεσινό επεισόδιο αναμένεται να εντείνει τις συζητήσεις ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών έχουν είναι όπως παλιά και έχουν περάσει πλέον σε μια φάση ψυχρότητας.



    ΣΧΟΛΙΑ