• Πολιτική

    Κεραμέως σε Τσίπρα: Εσείς ποινικοποιήσατε μια μελλοντική σχέση δύο ατόμων

    • NewsRoom

    Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας


    Απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να ταυτίσει την περίπτωση της με αυτή της Βασιλικής Θάνου.

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο 2016 όταν η κυβέρνησή του είχε φέρει φωτογραφική διάταξη που αφορούσε προσωπικά τον σύζυγο της κας Κεραμέως, ο οποίος πριν την γνωριμία τους και τον γάμο τους, και πολύ πριν η νυν υπουργός ασχοληθεί με την πολιτική, είχε βρεθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει διάταξη η οποία θέσπιζε νέο ασυμβίβαστο για τις σχέσεις μέλους της Επιτροπής και βουλευτή, η οποία αφορούσε αποκλειστικά τον σύζυγο της κας Κεραμέως, προκειμένου να τον απομακρύνει από την Αρχή. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε τη διαμαρτυρία της τότε αντιπολίτευσης για να δικαιολογήσει τις φωνές του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα για την επικείμενη απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου και των υπολοίπων κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    Απαντώντας η κα Κεραμέως στον κ. Τσίπρα ανέφερε:

    «Το 2016 φέρατε μια διάταξη που θέσπιζε ένα νέο ασυμβίβαστο μεταξύ μέλους της Επιτροπής και βουλευτή. Ο σύζυγός μου που ήταν στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκλήθη το 2009 να συνδράμει την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Εσείς ήρθατε και είπατε ότι ποινικοποιείτε την μελλοντική σχέση; Όλα αυτά έγιναν 6 χρόνια αργότερα. Και συγκρίνετε αυτή την περίπτωση, που είχε στόχο να τιμωρήσει εμάς τους δύο συγκεκριμένα και το συγκρίνετε αυτό με την περίπτωση της κ. Θάνου που ήταν σύμβουλός σας και εκλήθη να λειτουργήσει ως Πρόεδρος μιας Ανεξάρτητης Αρχής. Δηλαδή δύο ιδιότητες σε ένα πρόσωπο. Και θέλατε να ξέρει το 2009 κάποιος ότι θα με παντρευτεί και ότι εγώ θα γίνω βουλευτής μερικά χρόνια αργότερα. Η δική σας ρύθμιση ήταν απολύτως τιμωρητική απέναντί σε έμενα και τον σύζυγό μου γιατί μόνο εμάς αφορούσε. Εμείς λέμε τώρα ελάτε να απόκομματικοποιήσουμε τις Ανεξάρτητες Αρχές».



    ΣΧΟΛΙΑ