• Πολιτική

    Από συνάντηση σε συνάντηση Μητσοτάκης με Μακρόν – Θα τα πουν και στο Παρίσι

    • Αλίκη Χατζή
    συνάντηση: Μητσοτάκης - Μακρόν

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμμανουέλ Μακρόν


    Η κρίσιμη Σύνοδος EUMED9 της Αθήνας, πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερη συγκυρία, δεδομένου ότι είναι η πρώτη συνάντηση ευρωπαίων ηγετών, στον απόηχο της στρατηγικής συμφωνίας ΗΠΑ – Ηνωμένου Βασιλείου και Αυστραλίας (AUKUS).

    Υπό αυτό το πρίσμα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι στην Αθήνα σήμερα βρίσκονται η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς η Σύνοδος αποκτά και όλη την απαραίτητη επισημότητα με την παρουσία της μάλλον ισχυρότερης αξιωματούχου της Ε.Ε, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, που είναι ο περισσότερο ενοχλημένος όλων από την AUKUS, και ο Μάριο Ντράγκι.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει κάτι που σχετίζεται ειδικώς με τον Γάλλο Πρόεδρο, με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα μέρες, δίνοντας μεγάλη ώθηση στην ήδη ισχυρή ελληνογαλλική συνεργασία. Μία συνεργασία που έχει μπει για τα καλά «στο μάτι» της Άγκυρας και έχει σφραγιστεί από την ελληνική απόφαση για αγορά έξι επιπλέον ραφάλ.

    Έπειτα από την EUMED9, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για την ετήσια γενική συνέλευση του ΟΗΕ και αμέσως μετά στις 27 Σεπτεμβρίου θα πάει στο Παρίσι, για τα εγκαίνια της έκθεσης «Παρίσι-Αθήνα: Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας» στο Μουσείο του Λούβρου».

    Εκεί θα έχει και πάλι συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν, η οποία θα είναι η τρίτη σε διάστημα ενός μηνός, έπειτα από εκείνες της Μασσαλίας, στις 3 Σεπτεμβρίου, και της σημερινής στην Αθήνα.

    Διαβάστε επίσης

    EUMED9: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Κροάτη πρωθυπουργό – Ακολουθεί η συνάντηση με Ντράγκι

    Μητσοτάκης στην El Pais: Η EUMED θα υποστηρίξει ένα σχέδιο άμεσης και φιλόδοξης δράσης για το περιβάλλον



    ΣΧΟΛΙΑ