• Πολιτική

    Απίστευτο: Δέκα μέρες μετά τις εκλογές και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση των σταυρών

    • NewsRoom


    Φαντάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Ενώ οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου έχουν ολοκληρωθεί εδώ και 10 μέρες, η ενσωμάτωση των σταυρών έχει σταματήσει σε ποσοστό 73,34%.

    Και ενώ στην κυβέρνηση «ευλογούν τα γένια τους», κάνοντας λόγο για αξιοσημείωτη επιτυχία στη ταυτόχρονη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, η πραγματικότητα την διαψεύδει.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, η ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων βρίσκεται στο 100%, όμως η ενσωμάτωση των σταυρών  βρίσκεται μόλις στο 73,34%, υπολείπεται δηλαδή ένα ποσοστό σχεδόν 30%, που δεν έχει ακόμα ενσωματωθεί. Συγκεκριμένα, η ενσωμάτωση των σταυρών έχει γίνει σε μόλις 16.629 από τα 22.675 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι ο αριθμός των σταυρών που δεν έχουν καταμετρηθεί ξεπερνάει το 1 εκατ. και μπορεί εύκολα να αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα, όσον αφορά τους ευρωβουλευτές που εκλέγονται «οριακά». Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του υποψήφιου ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ, Λευτέρη Νικόλαου – Αλαβάνου. Η διαφορά που έχει ο εν λόγω υποψήφιος ευρωβουλευτής, που σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα εκλέγεται στην ευρωβουλή, με την Σεμίνα Διγενή είναι μόλις 1.042 σταυροί.

    Άγνωστο παραμένει πότε θα δοθούν τα αποτελέσματα στο 100%.



    ΣΧΟΛΙΑ