• Πολιτική

    Απίστευτη προπαγάνδα από τον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας: Τα χρωστάτε όλα στον Ξανθό και τον Πολάκη

    • NewsRoom


    Σε μια νέα, απίστευτη, καταγγελία προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ, δημοσιοποιώντας αποσπάσματα στα οποία εμφανίζεται ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας να ασκεί προπαγάνδα υπέρ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στους συμβασιούχους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

    To Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, συνολικά 102 ατόμων στον τομέα της καθαριότητας και σίτισης. Όμως, όπως προκύπτει από τα ηχητικά αποσπάσματα που δημοσιοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού φαίνεται πως είναι ήδη προδιαγεγραμένο, χάρη «στον Ξανθό και τον Πολάκη», όπως αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου.

    Μιλώντας στους 80 περίπου εργαζόμενους, ο κ. Αναστάσιος Καρασαβόγλου εξηγεί στους συμβασιούχους εργαζόμενους, πως χάρη στον «Ξανθό και τον Πολάκη», μπορούν να καταθέσουν από τώρα αίτηση για να επαναπροσληφθούν. Σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο, οι συμβασιούχοι θα έπρεπε να καταθέσουν αίτηση 3 μήνες μετά την λήξη της σύμβασής τους, η οποία ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο.

    «Το ότι μπορείτε να και είστε πάλι υποψήφιοι, μπορείτε να υποβάλετε δηλαδή και πάλι την αίτησή σας και άρα χωρίς διακοπή να απασχοληθείτε, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην πολιτική απόφαση της πολιτικής υγείας του υπουργείου Υγείας. Στον Ξανθό και στον Πολάκη δηλαδή. Δεν μου αρέσει να μιλώ έτσι, αλλά αυτό είναι. Και οποιοσδήποτε γύρω γύρω σας λέει κάτι διαφορετικό, σας λέει μπούρδες. Μπούρδες σας λέει. Το ότι μπορείτε να είστε υποψήφιοι τώρα πάλι και θα είστε μαζί μας το Δεκέμβριο, πάλι θα συνεργαστούμε, το οφείλετε στον Πολάκη και στον Ξανθό και σε κανέναν άλλο. Το λέω αυτό γιατί επιτέλους θα πρέπει να λέμε και ορισμένα πράγματα με το όνομά τους. Θα πρέπει να τα λέμε και σε όποιον αρέσει», αναφέρει ο διοικητής του Νοσοκομείου.

    Στη συνέχεια, ενημερώνει τους συμβασιούχους πως χάρη, ξανά, στον «Ξανθό και τον Πολάκη», οι ήδη συμβασιούχοι  θα συμμετάσχουν στη νέα διαγωνιστική διαδικασία με αυξημένη μοριοδότηση. Μάλιστα, ο κ. Καρασαβόγλου, καλεί τους συμβασιούχους να προπαγανδίσουν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε όσους διαμαρτύρονται πως δικαίωμα στη δουλειά έχουν όλοι και όχι μόνο συγκεκριμένα άτομα και κατηγορούν τη διοίκηση πως «στο νοσοκομείο φέρνουν τους ίδιους και μόνο τους ίδιους και αποκλείουν όλους τους υπολοίπους»!

    «Και θέλω να μας στηρίξετε στη δημόσια κουβέντα που γίνεται έξω, αυτά που ακούμε απ έξω, ότι στο νοσοκομείο φέρνουν τους ίδιους και μόνο τους ίδιους και αποκλείουν όλους τους υπολοίπους. Θέλω να μας στηρίξετε σε αυτό. Μην αφήνετε σε εμάς να τραβάμε όλο αυτόν το Γολγοθά των επιχειρημάτων, ότι συνειδητά επιλέγουμε να απασχολήσουμε το προσωπικό που ήδη έχουμε. Και να τρώμε ξύλο από τους έξω. Μα πολύ ξύλο, ανελέητο ξύλο. “Γιατί ρε δεν ανοίγετε τη διαδικασία” μας λένε , “μόνο αυτοί είναι, δεν υπάρχουν άλλοι, δεν έχουν άλλοι ανάγκες, δεν πρέπει να ανοίξει αυτή η ιστορία να είναι πιο δίκαιη η διαγωνιστική διαδικασία να μπορούν να συμμετέχουν όλοι;”. Εμείς παίρνουμε συνειδητά αυτό το βάρος της επιλογής μας, να πριμοδοτήσουμε εσάς, αλλά σε αυτή την κουβέντα και σε αυτό το δημόσιο διάλογο θέλουμε να μας στηρίξετε κι όλας, μη βγάζετε την ουρά σας απ έξω. Και θέλω να σας ακούω, σε κουβέντες που θα κάνετε έξω, στην πόλη, στους φίλους , αν σας ρωτήσουν, ναι έτσι πρέπει να γίνει για αυτό και για αυτό το λόγο. Και όχι να πληρώνουμε εμείς τη νύφη συνέχεια να είμαστε εμείς στο ζόρι. Θέλουμε να μας βοηθήσετε σε αυτή την υπόθεση», αναφέρει ο διοικητής του Νοσοκομείου.

    Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

    Σας κοινοποιούμε το ηχητικό με την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ στο Συμβασιούχο προσωπικό του Νοσοκομείου (πρώην εργολαβικό). Με τσαμπουκά τους λέει ότι χρωστάνε υποχρέωση στον Πολάκη – Ξανθό.

    Δεν έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση που σέβεται το δικαίωμα στην εργασία των πολιτών. Ο Πολάκης έχει ξαμολήσει τους Διοικητές των Νοσοκομείων να κάνουν προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και του ιδίου.
    Ο Διοικητής του ΓΝ Καβάλας κάλεσε σε συγκέντρωση στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου το Συμβασιούχο προσωπικό (πρώην εργολαβικό). Ο τρόπος που μίλησε στους εργαζόμενους δείχνει το ύφος και ήθος τους «πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης».
    Με απύθμενο θράσος και τσαμπουκά τους λέει και ξαναλέει φωνάζοντας ότι χρωστάνε στον Πολάκη και τον Ξανθό.
    Τους πουλάει τσαμπουκά αν και χάνουν τη δουλειά τους επειδή έληξε η σύμβασή τους. Τους εκμαυλίζει με το δικαίωμα που έχουν να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση στη νέα προκήρυξη που θα εκδοθεί.
    Σας κοινοποιούμε ηχητικό της ομιλίας του Διοικητή.
    Κτυπάει το χέρι στο τραπέζι, φωνάζει ότι πρέπει να οφείλουν στον Πολάκη – Ξανθό.
    Δημόσιος λειτουργός ΣΥΡΙΖΑ.
    ΟΜΗΡΙΑ του συμβασιούχου προσωπικού.
    Όλα για να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

    ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ



    ΣΧΟΛΙΑ