• Πολιτική

  Απάντηση Ρωσίας στη «βόμβα» Ζάεφ για Έλληνες επιχειρηματίες: «Να γίνει λεπτομερής έρευνα»

  Ζόραν Ζάεφ


  Στην καταγγελία του Ζόραν Ζάεφ σχετικά με Έλληνες επιχειρηματίες – φιλικά προσκείμενους στη Ρωσία – οι οποίοι υποκινούσαν βίαιες ενέργειες στη, ΠΓΔΜ ενόψει του δημοψηφίσματος για την συμφωνία των Πρεσπών , απάντησε η ρωσική πρεσβεία στα Σκόπια.

  Σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για εικασίες που έχουν στόχο να καλλιεργηθεί ρωσοφοβία, ενώ ζητά να γίνει έρευνα για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός της χώρας.

  Μιλώντας στο BuzzFeed News, ο Ζάεφ είπε ότι η κυβέρνησή του έχει λάβει πολλαπλές αναφορές πως «Ελληνες επιχειρηματίες» οι οποίοι «διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις» κατέβαλαν σε πολίτες της ΠΓΔΜ ποσά από 13.000 δολάρια έως 21.000 δολάρια για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ αρνήθηκε να κατονομάσει αυτούς τους επιχειρηματίες.

  «Πιστεύουμε ότι τέτοιες δηλώσεις είναι εικασίες, όπως και οι πρόσφατοι ισχυρισμοί της υπουργού Αμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα, με στόχο την εξάπλωση της ρωσοφοβίας, η οποία είναι ολοένα περισσότερο αποδεκτή από τους Δυτικούς εταίρους της “Μακεδονίας” ως εργαλείο για την επίτευξη των δικών τους εσωτερικών και εξωτερικών πολιτικών στόχων. Σε αυτό το πλαίσιο, αμφισβητείται η ειλικρίνεια των προσπαθειών της κυβέρνησης της “Μακεδονίας” για τη δημιουργία φιλικών σχέσεων με τη Ρωσία», επισημαίνει η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στα Σκόπια.

  «Αναμένουμε ότι η “μακεδονική” πλευρά, στο πλαίσιο της νομοθεσίας της χώρας και της διεθνούς πρακτικής, θα κάνει λεπτομερή και αντικειμενική έρευνα για τις καταγγελίες που ανέφεραν τα στελέχη της κυβέρνησής της και θα την παρουσιάσει δημόσια, όπως και η ρωσική πλευρά, με πραγματικά γεγονότα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

  Μάλιστα, η ρωσική πρεσβεία κάνει λόγο για αντιπαραγωγικές και ανεύθυνες προσπάθειες εκφοβισμού των πολιτών με μία φανταστική ρωσική απειλή.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σέλφι, τραγούδια και χοροί στη φιέστα του Ζάεφ για το ΝΑΤΟ

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανηγυρίζει ο Ζάεφ: Φιλά το στυλό με το οποίο υπέγραψε την πρόσκληση για έναρξη των διαπραγματεύσεων (video)

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Προσφυγή Σαββίδη στη Δικαιοσύνη για το δημοσίευμα που τον εμπλέκει σε πληρωμένα επεισόδια στην πΓΔΜ  ΣΧΟΛΙΑ