ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο πολύτιμοι και σημαντικοί Σύμμαχοι, που συμβάλλουν στην κοινή άμυνα και ασφάλεια
Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, ο Ζόραν Ζάεφ έλαβε από τα χέρια του γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ την πρόσκληση για έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών. Ο κ. Ζάεφ πανηγυρίζει, και μάλιστα σε κάποια στιγμή φιλά το στυλό με το οποίο υπέγραψε την επιστολή της πρόσκλησης.
Η υπογραφή της επιστολής για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων έγινε σε ειδική τελετή. Ο γγ του ΝΑΤΟ τόνισε ότι η συμφωνία στο ζήτημα της ονομασίας ήρε το εμπόδιο για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών και τώρα η πόρτα του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτή. Ο Γ. Στόλτενμπεργκ προσέθεσε ότι η εφαρμογή της συμφωνίας για την ονομασία είναι προς το καλύτερο συμφέρον για την πΓΔΜ και την ευρύτερη περιοχή και συνεχάρη τον πρωθυπουργό Ζάεφ για το πολιτικό του σθένος.
Ο Γ. Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι η πΓΔΜ θα γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, μόνο όταν ολοκληρωθούν και εφαρμοστούν όλες οι εσωτερικές διαδικασίες που θα επικυρώνουν τη συμφωνία της ονομασίας. «Είναι μια σημαντική και περήφανη μέρα για τη χώρα και την περιοχή» ανέφερε ο γγ του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η Συμμαχία επιθυμεί να δει τη χώρα στην καρδιά μιας «σταθερής, δημοκρατικής και ευήμερης περιοχής», κάτι που σήμερα επιτυγχάνεται.
Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ ευχαρίστησε τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ για την πρόσκληση που απηύθυναν στη χώρα του, λέγοντας ότι είναι μια «ιστορική απόφαση για τη χώρα μου και τους πολίτες της», μετά από δύο δεκαετίες προσπαθειών. Ο Ζ. Ζάεφ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ που βοήθησαν στο όραμα της πΓΔΜ.
Ο Ζ. Ζάεφ κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να γιορτάσουν το ιστορικό αυτό γεγονός στις 14 Ιουλίου.
ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προκλητικός ο Ζάεφ: «Η Μακεδονία μπήκε στο ΝΑΤΟ»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανάσα στον Τσίπρα δίνει ο Ζάεφ: Τον Ιανουάριο η τελική κύρωση της συμφωνίας στα Σκόπια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- AVIS: Αναδεικνύεται Greece’s Leading Car Rental Company 2025 στα World Travel Awards
- ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια μείωση 2,1% για τον Γενικό Δείκτη Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία
- Λιανεμπόριο: Ετήσια αύξηση τζίρου 1,7% τον Νοέμβριο του 2025
- Ρομποτική χειρουργική σπονδυλικής στήλης: Ακρίβεια, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.