• Πολιτική

    Απάντηση Ράμα στην ελληνική αντιπολίτευση: «Η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα»

    Έντι Ράμα, πρωθυπουργός Αλβανίας

    Έντι Ράμα, πρωθυπουργός Αλβανίας


    Με ανάρτησή του στο X o πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα, εξηγώντας πως γίνεται στο «πλαίσιο μιας από καιρό προγραμματισμένης σειράς επισκέψεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

    Παράλληλα, απάντησε στην αντιπολίτευση στην Ελλάδα, λέγοντας πως είναι «πολύ περίεργο να ακούω τις δηλώσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης, ενώ μπορώ να κατανοήσω πλήρως την προοπτική που μεταφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Η έντονη αντίθεση στις απόψεις για το ίδιο θέμα ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι είναι στην αντιπολίτευση ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από τον λαό».

    Εξηγεί μάλιστα πως «όπως σωστά τόνισε (ο Κυριάκος Μητσοτάκης) η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα όπου ηγέτες από άλλα δημοκρατικά έθνη μπορούν να επισκεφθούν, να συναντηθούν με συμπατριώτες τους και να τους επαινέσουν για τη σκληρή δουλειά τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους όχι μόνο στη χώρα που κατοικούν αλλά και στην πατρίδα τους».

    Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει πως η επικείμενη έλευση του Αλβανού πρωθυπουργού δεν είναι μια επίσημη επίσκεψη στη χώρα, καθώς δεν έχει προσκληθεί από την κυβέρνηση, αλλά έρχεται να μιλήσει σε ομοεθνείς του. «Είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μου φαίνεται, γι’ αυτό και είπα ότι είναι μια αχρείαστη επιλογή. έχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις», ανέφερε, προσθέτοντας πως το θέμα Μπελέρη είναι ευρωπαϊκό και όχι διμερές. Τόνισε επίσης πως η κυβέρνηση δεν θα απαγορεύσει τη συνάθροιση, αλλά ούτε και θα τη διευκολύνει.

    Ολόκληρη η ανάρτηση του Έντι Ράμα:

    Είναι πολύ περίεργο να ακούω τις δηλώσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης, ενώ μπορώ να κατανοήσω πλήρως την προοπτική που μεταφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Η έντονη αντίθεση στις απόψεις για το ίδιο θέμα ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι είναι στην αντιπολίτευση ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από τον λαό.

    Ωστόσο, όπως σωστά τόνισε ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα όπου ηγέτες από άλλα δημοκρατικά έθνη μπορούν να επισκεφθούν, να συναντηθούν με συμπατριώτες τους και να τους επαινέσουν για τη σκληρή δουλειά τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους όχι μόνο στη χώρα που κατοικούν αλλά και στην πατρίδα τους.

    Η επικείμενη επίσκεψή μου στην Αθήνα την Κυριακή, 12/5, δεν σχετίζεται με τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας, τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα ή οποιεσδήποτε συγκεκριμένες αφηγήσεις που μπορεί να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτικών αλλά δεν περιλαμβάνονται στην κυβερνητική ατζέντα της Αλβανίας.

    Αυτή η επίσκεψη είναι μέρος μιας από καιρό προγραμματισμένης σειράς επισκέψεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας όπου ζει μια τεράστια κοινότητα Αλβανών, για να συνεργαστώ με τους συμπολίτες μου στο εξωτερικό και να μοιραστώ το όραμα για την Αλβανία του 2030. Αυτά είναι όλα για την επίσκεψή μου στη φίλη και γείτονα Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης

    ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική ενέργεια η παρουσία Ράμα την επέτειο της προφυλάκισης Μπελέρη

    Μάντζος: Ο κ. Μητσοτάκης φέρει ακέραιη την ευθύνη για την επίσκεψη Ράμα

    Τσίπρας: Η απάντηση δεν μπορεί να είναι η μεταπολιτική που επικεντρώνεται στο να «γίνεσαι viral»



    ΣΧΟΛΙΑ