ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Αμετανόητο, αδιάβαστο αλλά και ως τον καλύτερο «τροφοδότη» των δυνάμεων της τοξικότητας» χαρακτήρισε η ΝΔ τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη με αφορμή συνέντευξη του σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό.
Η ΝΔ σημείωσε ότι “αρχικά, ο κ Ανδρουλάκης, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις σε διαδοχικές ερωτήσεις, δεν γνώριζε ότι το κόμμα του είχε υπερψηφίσει διάταξη-τομή που είχε φέρει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη για την εδραίωση και ενίσχυση του κράτους δικαίου στη χώρα μας, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα” και προσέθεσε:
“Η διάταξη αυτή δίνει τη δυνατότητα στην Ολομέλεια των Ανώτατων Δικαστηρίων και στην Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, να διατυπώνουν γνώμη για την επιλογή της ηγεσίας των αντίστοιχων δικαστηρίων. Επειδή ο κ. Ανδρουλάκης μάλλον δεν γνωρίζει τι ψηφίζει ο ίδιος και συνολικά το ΠΑΣΟΚ, τον καλούμε να διαβάσει προσεκτικά το άρθρο 24 του νόμου 5123/2024.”
Η ΝΔ επισήμανε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ “επανέλαβε τις απαράδεκτες καταγγελίες του περί «συγκάλυψης» από την Κυβέρνηση με αοριστολογίες και χωρίς να απαντήσει στα ερωτήματα «ποιον και γιατί»” και τον κατηγόρησε ότι ο” ίδιος επέμεινε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, επιχειρώντας να συμψηφίσει την αντιθεσμική του στάση με παλαιότερες καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας κατά συγκεκριμένων παρεμβάσεων που γίνονταν στη Δικαιοσύνη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο ακόμα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.”
“Ο συμψηφισμός αυτός δεν είναι απλώς επικίνδυνος, αλλά «ξεπλένει» και τις πιο μαύρες ημέρες για τη Δικαιοσύνη, της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ, όταν ακόμα και σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό Στ. Κοντονή λειτουργούσαν στο Μαξίμου «παραϋπουργεία Δικαιοσύνης»” σημείωσε η ΝΔ και κατηγόρησε τον κ.Ανδρουλάκη ότι δεν είναι άμοιρος ευθυνών για όλο αυτό το κλίμα τοξικότητας στο πολιτικό σκηνικό, “αλλά τροφοδότης με τις «ετυμηγορίες» του περί «ενορχηστρωτή της συγκάλυψης», αλλά και την απαράδεκτη στοχοποίηση του πρώην Προέδρου της Βουλής και επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας για δήθεν απόκρυψη δικογραφιών, η οποία διαψεύσθηκε από άλλους βουλευτές της αντιπολίτευσης”.
“«Αποκορύφωμα» της συνέντευξης του κ. Ανδρουλάκη η δήλωσή του ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει, χωρίς το κόμμα του να διαθέτει πρόγραμμα” κατέληξε η ΝΔ.
Διαβάστε επίσης
Δημοσκόπηση Alco: Αυτοί είναι οι 5 πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πειραιώς: Βonus 22,5 εκατ. ευρώ στο προσωπικό της τράπεζας και μέλη του Δ.Σ, αλλά και νέο buyback μετοχών έως 33 εκατ. ευρώ.
- Γιώργος Στάσσης: Θα επεκτείνουμε την γκάμα των προϊόντων στα ΔΕΗ stores- Τα σχέδια για τη λιανική
- Ιόνιος Σχολή: Εξαφανισμένος ο ιδιοκτήτης Αγγελος Δερβέναγας – Αγωνία των γονιών για τη μετακόμιση στο Μαρούσι και αναπάντητα ερωτηματικά
- Η Επιτροπή των 32.000 υπαλλήλων και των μηδενικών αντανακλαστικών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.