• First Top Stories

    Απάντηση Μητσοτάκη στις υποσχέσεις Τσίπρα: Τα προβλήματα δεν λύνονται με διορισμούς στο Δημόσιο

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    «Επιστρέφοντας, αργά το βράδυ από το εξωτερικό, είδα τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Τσίπρα. Και ένιωσα αυτό που αισθάνθηκαν οι περισσότεροι Έλληνες: θυμό και αγανάκτηση» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε για τον πρωθυπουργό: «Με κυνισμό και αλαζονεία, εξακολουθεί να κοροϊδεύει και να προσβάλλει τους πολίτες και την κοινή λογική. Τίποτα δεν διδάχτηκε από την κρίση, ούτε και από τα ψέματά του που βάφτισε ‘αυταπάτες’. Είχε το θράσος να τάξει δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο. Μόνο που για όλα αυτά πληρώνουν οι πολίτες, τους οποίους έχει γονατίσει στους φόρους και τις εισφορές».

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται μεγαλύτερο, αλλά καλύτερο κράτος και συμπλήρωσε: «Το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με διορισμούς στο Δημόσιο, αλλά με επενδύσεις και καλές δουλειές στον ιδιωτικό τομέα. Τον κ. Τσίπρα όμως δεν τον ενδιαφέρει η χώρα, αλλά μόνο η πολιτική του επιβίωση. Εμάς μας ενδιαφέρουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες. Οι πολίτες -ιδίως οι νέοι- που θέλουν δουλειές, ευκαιρίες και ασφάλεια. Γι’ αυτούς θα κάνουμε καλύτερη την Ελλάδα».

    Χθες, μιλώντας στον Alpha, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε 34.500 προσλήψεις στο Δημόσιο μέσα στην επόμενη διετία.

    • Το 2019 θα γίνουν 8.500 προσλήψεις με βάση το 1:1 συν 7.500 που έχει ήδη εξαγγείλει, 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και 3.000 για το «Βοήθεια στο Σπίτι», για τις οποίες, όπως είπε έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους. «Το 2019 αναμένεται να έχουμε 8 με 8.500 αποχωρήσεις από το Δημόσιο. Θα έχουμε 8 με 8.500 προκηρύξεις θέσεων εργασίας στο Δημόσιο εκεί που έχουμε ανάγκη από τον ΑΣΕΠ συν 7.500 που έχω εξαγγείλει επιπρόσθετα, γιατί έχουμε βρει τους δημοσιονομικούς πόρους: 4.500 στην ειδική αγωγή εκπαιδευτικούς και 3.000 για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
    • Το 2020 θα γίνουν 18.500 προσλήψεις, 8.500 από το 1:1 και 10.000 από τη διαγραφή των κληρικών από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Όπως είπε, οι προκηρύξεις των θέσεων αυτών θα γίνουν το 2019 για να καλυφθούν το 2020. «Το 2020 που αναμένεται να έχουμε 8.500 αποχωρήσεις άρα και προσλήψεις θα έχουμε συν 10.000 προσλήψεις» είπε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ: Επιβεβαιώθηκε πως συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τους πολίτες, καλό βράδυ κ. Τσίπρα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πού θα γίνουν οι 34.500 προσλήψεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: «Καταιγίδα» κυβερνητικών υποσχέσεων με το βλέμμα στην κάλπη



    ΣΧΟΛΙΑ