• Πολιτική

    Απάντηση Υπουργού Δικαιοσύνης στη ΝΔ: Ο κ. Μητσοτάκης να θέσει υποψηφιότητα για φύλακας

    • NewsRoom


    Απάντηση στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τη μεταγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές Χαλκίδας έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονης.

    Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι «χθες η ΝΔ “αγωνιούσε” για τη μεταγωγή ενός κρατούμενου σε αγροτική φυλακή. Σήμερα για τη μεταγωγή ενός άλλου σε κλειστή. Μάλλον προσπαθεί να υποκαταστήσει το θεσμοθετημένο όργανο της Πολιτείας για τις μεταγωγές. Η κατάντια της δεν έχει όριο. Προτείνουμε στον κ. Κ. Μητσοτάκη να θέσει υποψηφιότητα για φύλακας ώστε να ασχολείται με τα κελιά των κρατουμένων. Ως τότε, ας συνηθίσει στην ιδέα της ισορροπημένης αντεγκληματικής πολιτικής της Κυβέρνησης με όρους κράτους δικαίου, ασφάλειας και ανθρωπισμού».

    Νωρίτερα, η αντίδραση της ΝΔ στην είδηση της μεταγωγής του Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές Χαλκίδας ήταν σφοδρή. Η αξιωματική αντιπολίτευση εξέδωσε ανακοίνωση που μεταξύ άλλων ανέφερε:

    «Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιδεικνύει συστηματικά στοργή στους τρομοκράτες δολοφόνους προκαλώντας τις οικογένειες των θυμάτων τους, αλλά και το κοινό περί Δικαίου αίσθημα».

    «Μια κυβέρνηση ανίκανη και κυνική, που δεν μπορεί να προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια στους Έλληνες, φροντίζει ώστε οι τρομοκράτες να αποφυλακιστούν μια ώρα αρχύτερα», τονίζει η ανακοίνωση της ΝΔ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καταπέλτης η ΝΔ για μεταγωγή Ξηρού: Η κυβέρνηση επιδεικνύει συστηματικά στοργή στους τρομοκράτες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετά τον Κουφοντίνα στα μουλωχτά και η μεταγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Συνωμοσία» βλέπει ο Πολάκης πίσω από την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της ΠΟΕΔΗΝ



    ΣΧΟΛΙΑ