• Πολιτική

    Απάντηση ΥΠΟΙΚ σε δημοσίευμα του Reuters: «Δεν υπήρχε ποτέ απόφαση για έκδοση ομολόγου τον Αύγουστο»

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών


    Στο δημοσίευμα του Reuters περί αναβολής της έκδοσης νέου ομολόγου, απαντάει το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας με νόημα πως «για να υπάρξει απόφαση αναβολής, πρέπει να υπάρχει και απόφαση έκδοσης».

    «Τέτοια απόφαση δεν υπήρξε ποτέ» σπεύδει να επισημάνει το αρμόδιο υπουργείο, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς περί σχεδιασμού νέας εξόδου στις αγορές, η οποία εντέλει αναβλήθηκε λόγω των δυσμενών συνθηκών.

    Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει το θέμα των εκδόσεων στον ΟΔΔΗΧ, ο οποίος «έχει τη γενική εντολή από πέρυσι το καλοκαίρι, να κάνει -όπως έχει ήδη κάνει- δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές».

    «Οι εκδόσεις ομολόγων αποφασίζονται με τεχνοκρατικά κριτήρια από τον ΟΔΔΗΧ, ο οποίος διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία για την επιλογή του κατάλληλου χρόνου» σπεύδει να προσθέσει.

    Καταλήγοντας, ξεκαθαρίζει ότι «η κυβέρνηση δεν κάνει πολιτική εντυπωσιασμού με εκδόσεις ομολόγων, όπως συνήθιζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

    Νωρίτερα, δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters έκανε λόγο για «πάγωμα» των σχεδίων έκδοσης νέου ομολόγου, έπειτα από το τεταμένο κλίμα που επικράτησε στις αγορές, λόγω της ιταλικής κρίσης.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αθήνα σχεδίαζε την έξοδο στις αγορές, κατά πάσα πιθανότητα με την έκδοση ενός 10ετούς ομολόγου, εντός του καλοκαιριού και κατά προτίμηση πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος βοήθειας, τον προσεχή Αύγουστο.

    Ωστόσο, το συγκεκριμένο σχέδιο μετατέθηκε για το φθινόπωρο, όταν η Ελλάδα ελπίζει ότι θα έχει διασφαλίσει τη συμφωνία για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Όπισθεν ολοταχώς» στην έκδοση νέου ομολόγου τον Αύγουστο βάζει η κυβέρνηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται αύξηση του ΕΝΦΙΑ στο 15% των ακινήτων παραδέχτηκε ο Τσακαλώτος. Αύξηση 20 ευρώ στις λαικές συνοικίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η ώρα του «μασάζ»: Τσακαλώτος και Σταθάκης ενημερώνουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα προαπαιτούμενα



    ΣΧΟΛΙΑ