• Πολιτική

    Αντώνης Σαμαράς: Το «μέχρι τέλους» κ. Τσίπρα δεν είναι δημοψήφισμα για να κάνετε κωλοτούμπα, είναι στάση ζωής (video)

    Αντώνης Σαμαράς


    Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το πόρισμα της προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

    Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την για το στήσιμο της σκευωρίας Novartis όσο και για τις υπόλοιπες αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας.

    «Όταν άρχισε να ξετυλίγεται αυτή η άθλια σκευωρία, τον Φεβρουάριο του 2018 είχα πει: «Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου. Τώρα θα καταλάβουν κι αυτοί, ότι θα τους πάω μέχρι τέλους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του. «Κοιτάξτε κ.Τσίπρα, το «μέχρι τέλους» δεν είναι… Μνημόνιο, να «το σκίσετε με ένα νόμο κι ένα άρθρο». Δεν είναι δημοψήφισμα, να το μετατρέψετε σε μιαν ακόμα «κωλοτούμπα». Είναι στάση ζωής! Απαιτεί έναν κώδικα αξιών, που δυστυχώς, εσείς δεν έχετε».

    «Υπάρχουν πράγματα στην Πολιτική, που δεν είναι θέμα “επιλογής”: Πρέπει να τα κάνεις! Τελεία και παύλα…Είναι αυτό που ονομάζουμε Χρέος! Χρέος! Έτσι το ‘μαθα εγώ… Χρέος είναι πέρα από την τρέχουσα Πολιτική. Χρέος είναι η Πυξίδα της Πολιτικής, όταν η πολιτική χάνει το δρόμο της…» για να εξηγήσει: «Όταν ανακαλύπτεις παραδικαστικό κύκλωμα, δεν μπορείς να κάθεσαι και να το κοιτάς: Έχεις Χρέος να το ξεριζώσεις. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλά να το ξεριζώσεις! Αλλιώς, το παραδικαστικό θα πνίξει τη Δικαιοσύνη…Δεν είναι ζήτημα “επιλογής”! Είναι θέμα Χρέους!», ανέφερε.

    Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Και πάνω απ’ όλα είναι υπέρτατο Χρέος, όταν σου παραβιάζουν την εθνική σου κυριαρχία, να την υπερασπιστείς! Δεν μπορείς να το ανεχθείς. Και ας το ακούσουν καλά οι «πειρατές»: Είμαστε Έλληνες και την Πατρίδα μας ξέρουμε να την υπερασπιζόμαστε… Ας ακουστεί παντού, ας το καταλάβουν όλοι: Είμαστε Έλληνες και ξέρουμε το Χρέος μας στις κρίσιμες εθνικές στιγμές! Είμαστε μια γροθιά, έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και θα το κάνουμε μέχρι τέλους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, λοιπόν, δεν αναρωτιόμαστε τι πρέπει να κάνουμε. Κάνουμε το Χρέος μας! Και το κάνουμε στο ακέραιο. Μέχρι τέλους».

    Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι ηθικός αυτουργός της σκευωρίας ήταν ο κ. Παπαγγελόπουλος και φυσικοί αυτουργοί οι εισαγγελείς διαφθοράς για να προσθέσει απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση: «διακρίνω πως ανησυχείτε και για το ότι θα διερευνηθεί, κάποια στιγμή, και ποιοι άλλοι συμμετείχαν στην «εγκληματική οργάνωση» και πάνω από τον Παπαγγελόπουλο. Δηλαδή, αν ο κ. Τσίπρας, εκτός από «όμηρος» του Παπαγγελόπουλου, ήταν και ο “ιθύνων νους” της σκευωρίας!».

    Παράλληλα απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα επισήμανε: «Καταλάβατε κ.Τσίπρα ότι στην πραγματικότητα δεν σας κυνηγάει ο Σαμαράς, όπως κολακεύεστε να πιστεύετε ή όπως φαντάζεστε; Οι δικοί σας σάς κυνηγάνε! Οι πομπές σας. Ο Νίκος ο Παπάς και ο Μανόλο Πετσίτης. Ο Καλογρίτσας, η Τράπεζα Αττικής και τα βοσκοτόπια. Η Ρένα Δούρου και η Όλγα Γεροβασίλη. Ο Παπαγγελόπουλος και η Τουλουπάκη. Οι δήθεν «αδιάφθοροι» που κατηγορούνται τώρα για διαφθορά! Κι ένας Θεός ξέρει τι άλλα έχετε κάνει και ποιοι άλλοι θα αποκαλυφθούν. Δικά σας παιδιά, όλοι τους. Παιδιά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της «πρώτης φοράς αριστερά».Και σας πείραξε η μήνυσή μου;».

    Αναλυτικά η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά: 

    Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

    θα τα πούμε όλα σήμερα…

    Όταν άρχισε να ξετυλίγεται αυτή η άθλια σκευωρία, τον Φεβρουάριο του 2018 είχα πει:

    «Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου.

    Τώρα θα καταλάβουν κι αυτοί, ότι θα τους πάω μέχρι τέλους».

    Ήταν αυτό στο οποίο επέμενα τότε. Και είναι αυτό για το οποίο βρισκόμαστε σήμερα εδώ…

    Πρώτα-πρώτα, το «μέχρι τέλους» ήταν η αντίδραση ενός πρώην Πρωθυπουργού όταν άνοιξε μια δικογραφία και είδε ότι κατηγορείται από δύο απίθανους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες. Οτι δήθεν ένα μεσημέρι στο πάρκινγκ του Μεγάρου Μαξίμου – άσε που δεν έχει πάρκινγκ το Μαξίμου – έφτασε με την άνεσή του ένας διευθύνων σύμβουλος μιάς φαρμακευτικής εταιρίας, και κουβαλώντας μια τροχήλατη βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα, άνοιξε τις πόρτες του Μαξίμου, πέρασε χαλαρά από την ασφάλεια και τους αστυνομικούς, άνοιξε και την πόρτα του πρωθυπουργού και τον… δωροδόκησε!

    Και όταν στη δικογραφία ο πρωθυπουργός έψαξε να βρει τι ερωτήσεις έκαναν μετά οι Εισαγγελείς στον μάρτυρα, διαπίστωσε έκπληκτος ότι δεν τον ρωτήσανε τίποτα! Μα τίποτα! Έστω και την πιο απλή ερώτηση: «εσείς κ. Μάρτυς που το ξέρετε; Ήσασταν εκεί»;

    Το «μέχρι τέλους» ήταν η αγανάκτηση ενός πρωθυπουργού όταν είδε ότι κατηγορείται, επίσης, πως επειδή είχε σπουδάσει στο Χάρβαρντ έγινε …προς τιμήν του ολόκληρο πρόγραμμα δωροδοκίας από την ίδια εταιρία με τελικό αποδέκτη τον ίδιο και με το ποσό 1 εκατ. Ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση όμως, αντίθετα από πριν, οι Εισαγγελείς, έκαναν μια μεν, αλλά …συγκλονιστική ερώτηση:

    «Μήπως θα μπορούσαν να ήταν 2 τα εκατομμύρια και όχι ένα;».

    Και συντετριμμένος ο μάρτυρας … έσπασε και ψέλλισε: «θα μπορούσε»!

    Δηλαδή, οι Εισαγγελείς εκμαίευαν από τους μάρτυρες ακόμα πιο επιβαρυντικές καταγγελίες, από τα ήδη εξωφρενικά που τους κατέθεταν…

    Να πάρει ο Σαμαράς μίζα 1 εκατομμύριο ευρώ ή και 2 εκατομμύρια -αφού έτσι ..βόλευε τους Εισαγγελείς – κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για ποιο λόγο;

    Μήπως επειδή ως πρωθυπουργός λάμβανε σκληρές αλλά απαραίτητες αποφάσεις για τον περιορισμό της σπατάλης στα φάρμακα;

    Δηλαδή να μου δώσουν μίζα από την…χαρά τους που τους έκοβα τα χρήματα;

    Γι’ αυτό και από το πρώτο δευτερόλεπτο, με τη μήνυσή μου, τους ονόμασα «συμμορία». Από τον τότε Πρωθυπουργό μέχρι και όλους τους Εισαγγελείς Διαφθοράς και τους ψευδομάρτυρές τους!

    Συμμορία!

    Δεν είχα δικαίωμα να δώσω ούτε ένα δράμι αξία στις συκοφαντίες τους. Είχα υποχρέωση να αντιδράσω. Και ασφαλώς, 43 χρόνια σε αυτή τη Βουλή, κατάλαβα και που το πήγαιναν.

    Ήθελαν να πάνε τη χώρα σε εκλογές, με τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Οικονομίας, υπό την πιο ατιμωτική κατηγορία. Ότι δήθεν όλοι πληρωθήκαμε από τη Νοβάρτις και κατακλέψαμε τον Ελληνικό λαό.

    Φανταστείτε να έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογές με δύο-τρείς από μας προφυλακισμένους!

    Κι απλά σκεφτείτε, τι θα είχε συμβεί μετά σε αυτόν τον τόπο…

    Επαναλαμβάνω: εγώ και η κυβέρνησή μου κόψαμε πάνω από το μισό τη δαπάνη στο φάρμακο! Και διαμαρτύρονταν τότε οι φαρμακευτικές εταιρίες και η Νοβάρτις. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τότε υπερασπιζόταν τις εταιρίες, στήριζε τις θέσεις τους και πολεμούσε εμάς που κόβαμε τη σπατάλη. Τέτοιο θράσος…

    Το «μέχρι τέλους» ήταν ακόμα, η υπόσχεση ενός ανθρώπου για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής του. Ήταν η υπόσχεση για την αναζήτηση της αλήθειας, για την αποκάλυψη της σκοτεινής αυτής σκευωρίας και των πρωταγωνιστών της, για την απόδοση Δικαιοσύνης για τους ενόχους.

    Να πάει φυλακή ένας Πρωθυπουργός εάν είναι ένοχος. Ναι!

    Κανένας δεν είναι υπεράνω του Νόμου…

    Αλλά να πάει στα περίπτερα, κρεμασμένος στα μανταλάκια ως μιζαδόρος, επειδή έτσι θέλουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, για να τον εξοντώσουν, όχι, ποτέ !

    Να παραπεμφθεί με βάση το δόγμα Ρασπούτιν, «στείλτον, κι άσε μετά να τα βρουν τα Δικαστήρια», όχι κύριοι – δεν είναι αυτό Δικαιοσύνη!

    Είναι ο «νόμος της ζούγκλας»! «Να βάλουμε μέσα δύο-τρείς, για να κερδίσουμε τις εκλογές»!

    Όχι, κύριοι, δεν είναι αυτό Δημοκρατία.

    Αυτό βάζει από την πίσω πόρτα τον Ολοκληρωτισμό!

    Το «μέχρι τέλους» έγινε η αντίδραση του πολίτη στην αδικία. Έγινε σύνθημα. Viral που λένε και οι νεότεροι. Έγινε κοινωνικό ρεύμα, μπήκε στην πολιτική ορολογία, υιοθετήθηκε ακόμα και από εσάς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διάβασα σε κάποιες ανακοινώσεις σας…

    Εάν το εννοείτε λοιπόν – που προσωπικά δεν το πιστεύω – κάντε το πράξη σήμερα: Ψηφίστε την παραπομπή του Παπαγγελόπουλου, ώστε να ερευνηθούν οι τυχόν ευθύνες του από την Δικαιοσύνη!

    Πραγματικές ευθύνες, σε πραγματικά δικαστήρια, με πραγματικούς μάρτυρες. Όχι σε στημένες σκευωρίες με κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες…

    Αν είναι αθώος, δεν έχετε κανένα λόγο να ανησυχείτε…

    Αν όμως ο κ.Παπαγγελόπουλος είναι ένοχος – όπως εγώ και η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής πιστεύουμε – τι ακριβώς υπερασπίζεστε;

    Τι υπερασπίζεστε, κ.Τσίπρα; Την πολιτική αθλιότητα;

    Το «μαγαζί με τα παραμάγαζα», για να το πω στη γλώσσα του κ. Παπά;

    Γιατί, αυτό που κάνετε εσείς και ο Παπαγγελόπουλος μέχρι σήμερα, είναι να προβάλλετε συνεχώς ενστάσεις επί της διαδικασίας, μήπως κι εμποδίσετε την έρευνα της σκευωρίας. Οι παλληκαριές του κ. Παπαγγελόπουλου – που όταν ήταν υπουργός σας δήλωνε ότι θα προτείνει ο ίδιος σύσταση Πρανακριτικής και θα είναι ο πρώτος που θα θελήσει να πάει στο Δικαστήριο – έχουν πια γίνει κλάψες, μουρμούρα, πανικός.

    Κοιτάξτε κ.Τσίπρα, το «μέχρι τέλους» δεν είναι ..Μνημόνιο, να «το σκίσετε με ένα νόμο κι ένα άρθρο». Δεν είναι δημοψήφισμα, να το μετατρέψετε σε μιαν ακόμα «κωλοτούμπα». Είναι στάση ζωής! Απαιτεί έναν κώδικα αξιών, που δυστυχώς, εσείς δεν έχετε.

    Αλλά το «μέχρι τέλους» είναι και κάτι άλλο, πέρα και πάνω από πρόσωπα. Είναι η δύναμη της Αλήθειας, της Συνείδησης, της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας. Είναι η φωνή της κοινωνίας και της πολιτικής, η απόφαση για το τέλος των παρα-μηχανισμών παντού! Είναι το «ποτέ ξανά»!

    Το «ποτέ ξανά», μέσα από τη σημερινή ψηφοφορία, θα υπηρετήσει και την Πολιτική ζωή του τόπου. Δεν είναι ψήφος εκδίκησης! Είναι ψήφος συνείδησης! Είναι ψήφος αποτροπής. Είναι ψήφος απελευθέρωσης από την μαυρίλα και την παρακμή.

    Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

    Στις 18 Μαίου 2018, από αυτό εδώ το βήμα, είχα πει επί λέξει: «Εγώ έχω πλήρη εμπιστοσύνη στους Έλληνες δικαστές. Εσείς, όμως, να προσέχετε. Δεν γίναμε εμείς όμηροι του Παπαγγελόπουλου. Εσείς γίνατε όμηροι του Παπαγγελόπουλου και θα σας κάψει ο Παπαγγελόπουλος».

    Και είχα προσθέσει: «Ο Ελληνικός λαός έχει καταλάβει πια τι γίνεται. Γι’ αυτό κι εγώ είμαι αισιόδοξος! Αλλά αισιόδοξος για μιαν άλλη Ελλάδα! Εσείς κοιτάξτε στον καθρέφτη σας κι αναρωτηθείτε: Αν πρέπει να ντρέπεστε, ή να ανησυχείτε. Ή, μήπως, και τα δύο;»

    Να ντρέπεστε, λοιπόν, δεν το βλέπω. Το ότι ανησυχείτε όμως, το βλέπω! Κι ορθώς ανησυχείτε. Διότι από την προανάκριση – και μόνο – προκύπτουν ήδη οκτώ κατηγορίες σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου. Μεταξύ άλλων: για συμμορία και για κακουργηματική ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας.

    Μένει να διερευνηθεί από την κανονική ανάκριση στο επόμενο στάδιο, ποιοι ήταν και οι φυσικοί αυτουργοί στην «κατάχρηση εξουσίας». Δηλαδή ποιοί έδρασαν κάτω από τον Παπαγγελόπουλο – προφανώς οι τρείς εισαγγελείς Διαφθοράς, γνωστοί και ως «μαθητές» του. Οι ευθύνες Τουλουπάκη, Ντζούρα, Μανόλη είναι συγκεκριμένες και κατονομάζονται στο πόρισμα.

    Αλλά διακρίνω πως ανησυχείτε και για το ότι θα διερευνηθεί, κάποια στιγμή, και ποιοι άλλοι συμμετείχαν στην «εγκληματική οργάνωση» και πάνω από τον Παπαγγελόπουλο. Δηλαδή, αν ο κ. Τσίπρας, εκτός από «όμηρος» του Παπαγγελόπουλου, ήταν και ο “ιθύνων νους” της σκευωρίας!

    Εγώ θα επικαλεστώ, λοιπόν, τον ίδιο τον κ.Παπαγγελόπουλο: Είχε πεί πρίν έναν μήνα:

    «Εγώ αναφερόμουν απευθείας στον Τσίπρα που με εμπιστεύονταν…».

    Φαντάζομαι βέβαια ότι δεν θα αλλάξει τους ισχυρισμούς του σε λίγο. Ότι θα επιμείνει στους ανακριτές πως «αναφερόταν στον Τσίπρα». Και θα μας πει τι εντολές έπαιρνε από τον Τσίπρα…

    Σας είχα πει, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ: θα σας κάψει ο Παπαγγελόπουλος – δεν μ ακούγατε…

    Αλλά, για να μην είμαι άδικος, και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν ..ασυγκράτητος σε αυτήν εδώ την αίθουσα. Το είπε πολύ πιο καθαρά:

    –«Άντε λοιπόν και την έστησε τη σκευωρία ο Παπαγγελόπουλος. Πως την έστησε αυτή τη σκευωρία; Μόνος του; Ποιος είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και ποιος ήταν ο πρωθυπουργός τότε;»

    Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Τσίπρα!

    Έτσι είναι, όπως τα λέει…

    Μόνο που αυτά τα έλεγαν Τσίπρας και Παπαγγελόπουλος, όταν πίστευαν πως η υπόθεση δεν θα προχωρήσει…

    Αλλά προχώρησε…

    Αφού λοιπόν μόνοι σας τα ομολογείτε, τι σας πείραξε η μήνυσή μου;

    Καταλάβατε κ.Τσίπρα ότι στην πραγματικότητα δεν σας κυνηγάει ο Σαμαράς, όπως κολακεύεστε να πιστεύετε ή όπως φαντάζεστε;

    Οι δικοί σας σάς κυνηγάνε! Οι πομπές σας.

    Ο Νίκος ο Παπάς και ο Μανόλο Πετσίτης.

    Ο Καλογρίτσας, η Τράπεζα Αττικής και τα βοσκοτόπια

    Η Ρένα Δούρου και η Όλγα Γεροβασίλη

    Ο Παπαγγελόπουλος και η Τουλουπάκη.

    Οι δήθεν «αδιάφθοροι» που κατηγορούνται τώρα για διαφθορά!

    Κι ένας Θεός ξέρει τι άλλα έχετε κάνει και ποιοι άλλοι θα αποκαλυφθούν..

    Δικά σας παιδιά, όλοι τους.

    Παιδιά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της «πρώτης φοράς αριστερά»..

    Και σας πείραξε η μήνυσή μου;

    Έχετε ακούσει τι ζήτησε ο πρώην αρχηγός του κόμματός σας κ.Τσίπρα, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος; Ζήτησε να διερευνηθούν οι προσωπικές σας ευθύνες για εγκληματική οργάνωση!

    Και σας πείραξε η μήνυσή μου;

    Έχετε ακούσει κ.Τσίπρα τι σας χρεώνει η πρώην πρόεδρος της Βουλής και τότε στενή σας συνεργάτης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου;

    Μήπως έχετε ακούσει τι λέει για εσάς ο μέντοράς σας και προκάτοχός σας κ.Τσίπρα, ο Αλέκος ο

    Αλαβάνος; Ότι είστε το σύμβολο της «ηθικής απαξίωσης της Αριστεράς».

    Και σας πείραξε η μήνυσή μου;

    Δεν σας αποκάλεσε ο Σαμαράς, κ.Τσίπρα, «αριστερόστροφο φασίστα». Ο Μίκης σας το είπε…

    Για να μην θυμηθώ τι έλεγε ο Μανόλης ο Γλέζος στα στερνά του για εσάς…

    Γι αυτό σας λέω: δεν σας κυνηγάει ο Σαμαράς, κ.Τσίπρα.

    Οι δικοί σας σε κυνηγάνε, κ. Τσίπρα. Οι δικοί σας και οι Ερινύες!

    Και ξέρετε κάτι; Όπως προκύπτει, και λίγα σας έγραψα στη μήνυση…

    Που να ’ξερα ότι η συμμορία είχε επεκτείνει τη δράση της και στο εξωτερικό, ότι είχε “κεντρικό μαγαζί”, “παραμάγαζα”, outsourcing και ποιος ξέρει τι άλλο…

    Ήξερα για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη, αλλά πού να φανταστώ την άνεση του κ. Παπά που την αποκαλούσε σε τρίτους πότε… “τύπισσα” και πότε “κορίτσι μου”…

    Θα έπρεπε να ντρέπεστε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ…

    Και δεν ντρέπεστε.

    Όμως, τώρα πια ανησυχείτε. Ορθώς ανησυχείτε.

    Κι απ’ ό,τι φαίνεται, ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή…

    Κι αφού δεν κάνετε εσείς την αυτοκριτική σας, να σας βοηθήσω εγώ!

    Τότε νομίζατε ότι θα παραλύσετε την Ελληνική Δικαιοσύνη μέσα στα δίκτυα του παραδικαστικού που είχε στήσει ο κ. Παπαγγελόπουλος, που «βγάζει λεφτά – πολλά λεφτά», όπως εξομολογείται ο ίδιος ο Νίκος Παππάς στο Μυωνή…

    Τώρα όμως αποδείχθηκε ότι η Δικαιοσύνη είναι ισχυρότερη από το παραδικαστικό κύκλωμα…

    Τότε νομίζατε ότι με το παρακράτος που οργανώθηκε μέσα στο Μαξίμου – το «μαγαζί» – θα παραλύσετε τα ανακλαστικά της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα ελέγξετε τους «αρμούς της εξουσίας» και θα εξοντώσετε τους αντιπάλους σας…

    Τώρα όμως αποδείχθηκε ότι η Ελληνική Δημοκρατία είναι ισχυρότερη από το παρακράτος σας και από την άθλια συνωμοσία σας …

    Τότε νομίζατε ότι θα «τελειώσετε» τους αντιπάλους σας, θα διασπάσετε, τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, θα διαλύσετε το πολιτικό σύστημα, τρέποντας μας σε ένοχη φυγή…

    Όμως η σκευωρία σας μας έκανε ακόμη πιο δυνατούς, μας συσπείρωσε και μας ένωσε!!

    Αυτό ήταν το σχέδιό σας – αλλά απέτυχε οικτρά!

    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

    Οι σκευωροί έκαναν το κλασικό σφάλμα που δεν κάνουν ποτέ πολιτικοί με στοιχειώδη δημοκρατική παιδεία.

    Έκαναν το κλασικό λάθος που κάνουν κακομαθημένα παιδιά κομματικού σωλήνα, που νόμισαν ότι η Πολιτική ασκείται όπως οι ίντριγκες ανάμεσα στα αριστερά γκρουπούσκουλα και τις “συνιστώσες”. Όπου πάντα επιβραβεύεται ο πιο θρασύς και ο πιο μηχανορράφος.

    Από την πολύ αλαζονεία και την έπαρσή τους, υπερτίμησαν τους εαυτούς τους και υποτίμησαν τους αντιπάλους τους – όλους τους αντιπάλους τους.

    Και πάντως, για να μιλήσω για τον εαυτό μου, σίγουρα υποτίμησαν εμένα…

    Δεν με είχαν διαβάσει σωστά!

    Νόμιζαν ότι εγώ θα κάτσω ήσυχος;

    Τί περίμεναν; Ότι θα λουφάξω και θα φοβηθώ; Τους .. «τάραξα στη νομιμότητα»!

    Δεν φαντάστηκαν ότι από το πρώτο λεπτό θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη εναντίον όλων τους…

    Μάλιστα, ο κ. Παπαγγελόπουλος λέει τώρα, εδώ κι εκεί, ότι ο Σαμαράς «κάνει μηνύσεις».

    Δηλαδή, τι θα έπρεπε να κάνω;

    Τι κάνει ένας πολίτης, όταν θίγεται η τιμή και η υπόληψή του;

    Καταφεύγει στη Δικαιοσύνη!

    Που να πήγαινα, δηλαδή;

    Προσέξτε: ένας πρώην υπουργός της Δικαιοσύνης κατηγορεί έναν πρώην Πρωθυπουργό επειδή… κατέφυγε στη Δικαιοσύνη για να βρει το δίκιο του!

    Η Επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά…

    Ξέρετε κάτι; Εδώ δεν βρίσκομαι να σας μιλήσω για την προσωπική δικαίωσή μου, σε αυτή τη άθλια σκευωρία. Αυτή έχει καταγραφεί από την πρώτη κιόλας στιγμή, καθώς κανείς δεν πίστεψε ποτέ αυτές τις «ψεκασμένες» κατηγορίες

    Άλλωστε, ήδη από πέρσι, επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ ακόμα, οι κατηγορίες σε βάρος μου, έχουν όλες καταπέσει! Και έχουν όλες αρχειοθετηθεί.

    Οι σκευωροί ίσως νόμισαν ότι “αστική συμπεριφορά” σημαίνει υποχωρητικότητα και δισταγμό.

    Ότι “δημοκρατία” σημαίνει ότι καθένας κάνει ό,τι του καπνίσει και ότι ο πιο αδίστακτος, θα πάρει και… “παράσημο” στο τέλος!

    Τώρα είναι καιρός να πάρουν ένα πολύτιμο μάθημα:

    Η αστική συμπεριφορά είναι πολύ ανεκτική απέναντι στη διαφωνία και τους διαφωνούντες. Αλλά ταυτόχρονα είναι αμείλικτη απέναντι στη σκευωρία και στους σκευωρούς!

    Η αστική δημοκρατία είναι πολίτευμα αρχών.

    Κι ένας έντιμος πολιτικός, απαντάει πάντα σκληρά όταν τον αδικήσουν!

    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

    Δεν θα μπω στα πραγματικά περιστατικά της σκευωρίας. Τα έχω περιγράψει στην μήνυσή μου. Παρουσιάζονται και αναλύονται συγκλονιστικά στο Πόρισμα της ΝΔ. Αλλά και στο Πόρισμα του ΚΙΝΑΛ.

    Θα σταθώ μόνο σε ορισμένα στοιχεία, σε αντιφάσεις των μελών της συμμορίας, που αναδεικνύουν τόσο τα ψέματά τους όσο και το σκοπό και τον ρόλο τους.

    Τι ισχυρίζεται μέχρι και σήμερα, ο Παπαγγελόπουλος ;

    Ότι δεν ήξερε τίποτε μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2018 το βράδυ, όταν έκανε και την περιβόητη δήλωση, «ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους»…

    Το ίδιο ακριβώς ισχυρίστηκε και στην Προανακριτική, το ίδιο στη Βουλή, το ίδιο και σε αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του…

    Είναι αλήθεια αυτό;

    Όχι, κ. συνάδελφοι! Ψεύδεται!

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος ήξερε τα πάντα… πριν αυτά συμβούν!

    Πάμε, λοιπόν, ένα ακόμα χρόνο πριν δημοσιοποιηθεί η υπόθεση. Πάμε στον Ιανουάριο του 2017. Τότε δεν υπάρχει κανένα έγγραφο από τις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί δεν έχουν απαντήσει καν, ακόμα, στο αίτημα της τότε Εισαγγελέως Ράϊκου για δικαστική συνδρομή…

    Τότε δεν υπάρχει τίποτα για πολιτικά πρόσωπα, δεν υπάρχει κανένας κουκουλοφόρος μάρτυρας. Οι δικές τους καταθέσεις αρχίζουν δέκα μήνες αργότερα…

    Αυτά δεν τα λέω εγώ, τα είπε ο ίδιος ο Παπαγγελόπουλος στη Βουλή και σε συνεντεύξεις του…

    –Τότε λοιπόν, επαναλαμβάνω, Ιανουάριο του 2017, δεν υπάρχει από πουθενά απολύτως τίποτε.

    Κι όμως! 8 Ιανουαρίου του 2017 εμφανίζεται αυτό το δημοσίευμα στο Documento. Εμπλέκει για τη Νοβάρτις «πρώην Πρωθυπουργό» και τρείς πρώην υπουργούς.

    * Πάρτε το για τα πρακτικά… [1]

    Ερώτηση: Ποιος κατασκεύασε αυτή την πληροφορία και την έδωσε στην εφημερίδα;

    — Στις 11 Ιανουαρίου του 2017, τρείς μέρες μετά, η εφημερίδα «Δημοκρατία» αποκαλύπτει «έκτακτη σύσκεψη» που έγινε μια μέρα πρίν στο Μαξίμου, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, με Κοντονή, Παπαγγελόπουλο, Ξανθό, Πολάκη, Καλογήρου και Χρήστου. Με θέμα, τι νομίζετε; Την Νοβάρτις!

    Ποια Νοβάρτις; Δεν είχε έλθει τίποτε ακόμα από την Αμερική και δεν υπήρχαν οι ψευδομάρτυρες στην Ελλάδα…

    Αφού δεν ήξεραν τίποτε, τι συζητούσαν;

    Συζητούσαν πληροφορίες που δεν είχαν;

    Η μήπως κατασκεύαζαν «πληροφορίες» που δεν υπήρχαν;

    * Πάρτε κι αυτό για τα πρακτικά. [2]

    Πάμε στο πιο αποκαλυπτικό:

    –Μία ημέρα μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου, δηλαδή στις 12 Ιανουαρίου του 2017, ο κ. Παπαγγελόπουλος, κάνει αποκλειστική δήλωση – πού αλλού; – στην εφημερίδα «Δημοκρατία»: «Η πείρα μου και το ένστικτό μου ως εισαγγελέας μου δημιουργούν την αίσθηση, αν όχι βεβαιότητα, ότι η υπόθεση της Novartis είναι πολύ πιο σοβαρή από την υπόθεση Siemens».

    * Πάρτε το κι αυτό το πρωτοσέλιδο…[3]

    Πού τα ήξερε αυτά ο κ. Παπαγγελόπουλος τον Ιανουάριο του 2017, κι έκανε και αξιολογικές κρίσεις μάλιστα, όταν μας λέει ότι πληροφορήθηκε τα πάντα μόλις τον Φεβρουάριο του 2018; Ένα και πλέον χρόνο αργότερα…

    Αυτός έβγαλε και πόρισμα, πριν υπάρξει οποιαδήποτε κατάθεση ή πληροφορία!

    Μ’ άλλα λόγια, κύριοι συνάδελφοι, αυτές οι «αθώες περιστερές», έκαναν συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, διοχέτευαν και πληροφορίες στα δικά τους «μέσα», έκαναν δηλώσεις, έβγαζαν και πορίσματα, για ένα θέμα που τότε δεν υπήρχε καν!

    Καταλάβατε; Το μαστορεύανε, το μαγείρευαν, το κατασκεύαζαν επί έναν χρόνο!

    Έτσι εξηγείται λοιπόν, πώς, ο κ. Τσίπρας πλέον, σε ομιλίες του στη Βουλή λίγο αργότερα, 1η Φεβρουαρίου και 10 Φεβρουαρίου, του 2017, προσέξτε:

    Μιλάει για «υπόθεση που ανοίγει μίζες και μαύρα ταμεία των κομμάτων».

    Αναφέρεται, βέβαια, και στη Νοβάρτις, δηλαδή σε υπόθεση που προέκυψε 9 μήνες μετά!

    Επομένως, όλοι τους, είτε είχαν το χάρισμα του «προφήτη», είτε έχτιζαν βήμα-βήμα τη σκευωρία από τότε…

    * Πάρτε και το σχετικό δημοσίευμα…[4]

    — Πάμε τώρα στον Νοέμβριο του 2017. Ξαναλέω, στο 2017 είμαστε ακόμα:

    Ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία» αναφέρει ότι Παπαγγελόπουλος-Τζανακόπουλος, έφαγαν μαζί.

    * Πάρτε και το δημοσίευμα…

    Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε ότι:

    –«Το ενδιαφέρον στο δείπνο μας δεν είναι ο συνδαιτημόνας μου, αλλά το μενού».

    Ο δε κύριος Τζανακόπουλος συμπλήρωσε λακωνικά:

    –«Θα καταλάβετε προσεχώς»…

    Και καταλάβαμε…

    Γιατί, δύο μέρες αργότερα εμφανίζεται στην κα. Τουλουπάκη, η ψευδομάρτυρας «Κελέση» και αρχίζει ο οχετός της σπίλωσης στην πράξη…

    * Πάρτε και το σχετικό δημοσίευμα. [5]

    Υπάρχουν και άλλες πολλές δηλώσεις του κ. Παπαγγελόπουλου εκείνη την εποχή – Οκτώβριο του 2017, Νοέμβριο του 2017, Δεκέμβριο του 2017, Ιανουάριο του 2018 – με τις οποίες προανήγγειλε με «καταπληκτική ακρίβεια», τις εξελίξεις. Αυτός που – σας το ξαναλέω – δεν ήξερε τίποτε και όλα τα έμαθε, υποτίθεται, στις 5 Φεβρουαρίου του 2018.

    Δεν θα ασχοληθώ, λεπτομερώς, με όσα έχουν αποκαλυφθεί για το ρόλο της κας Τουλουπάκη. Τα είπαν και άλλοι… Για προσέξτε όμως:

    — Όλη η σκευωρία για τα πολιτικά πρόσωπα, είχε ως «κεντρικό σημείο αναφοράς» τον κ. Φρουζή. Κατά τους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες, ο Φρουζής τα έκανε όλα. Αλλά – αν είναι δυνατόν! – η κα. Τουλουπάκη, δεν τον κάλεσε ποτέ για κατάθεση!

    Για πρώτη φορά ο Φρουζής κατέθεσε σε σας, κύριοι βουλευτές, στην Προανακριτική! Και διέψευσε τις κατηγορίες.

    Και μάλιστα και ο Φρουζής και ο Μανιαδάκης και ο Μανίας και ο Βουλκίδης, μίλησαν για πιέσεις που δέχθηκαν από την κα. Τουλουπάκη για να «δώσουν» πολιτικά πρόσωπα.

    Σας μοιάζει για «διερεύνηση» της υπόθεσης αυτό;

    Ή σας μοιάζει περισσότερο για “στήσιμο” κανονικής σκευωρίας;

    Αλλά δεν είναι μόνο αυτά.

    — Η κα. Τουλουπάκη απέκρυψε κρίσιμα έγγραφα του FBI. Τα απέκρυβε συστηματικά ακόμη και κατά παράβαση εντολών των ανωτέρων της. Τελικά τα έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο προϊστάμενός της, Εισαγγελέας Αγγελής. Και αποδείχθηκε ότι δεν ήταν απόρρητα. Όπως ξέρετε πια όλοι, τα έγγραφα αυτά δεν λένε τίποτε για έρευνα και στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα.

    Εξ άλλου αυτό φάνηκε κι από το κείμενο συμβιβασμού των Αμερικανικών αρχών με την Νοβάρτις. Εκεί που η κα. Τουλουπάκη επιχείρησε ξανά να παραπλανήσει τις ελληνικές αρχές και την κοινή γνώμη.

    Ήλθε όμως η επίσημη μετάφραση της συμβιβασμού, για να αποκαλύψει ότι πράγματι, δεν υπήρχε απολύτως τίποτε για πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα. Και να τη διαψεύσει και πάλι…

    * Πάρτε και το σχετικό. [6]

    Κι έτσι σήμερα φτάσαμε να κατηγορείται από τη Δικαιοσύνη για Διαφθορά, η ίδια η Εισαγγελέας Διαφθοράς!

    — Όσον για τον βοηθό της κας Τουλουπάκη, τον κ. Ντζούρα, προσέξτε: Λέει στις εξηγήσεις του στον Αρειο Πάγο ότι δήθεν κάλεσε για λόγους συνείδησης την ψευδομάρτυρα «Κελέση» στις 28 Ιανουαρίου του 2018, για να τη ρωτήσει, αν στην κατάθεσή της για την τροχήλατη βαλίτσα στο Μαξίμου, που είχε δώσει 2 μήνες νωρίτερα, ήταν παρούσα. Και μάλιστα δήθεν, “για να μη μ’ αδικήσει”, λέει…

    Λέει ψέματα!

    Αυτό δεν έγινε το 2018 αλλά στις 15 Μαρτίου του 2019 (όπως λέει ο ίδιος στο πόρισμα για την αρχειοθέτησή μου). Δηλαδή 15 μήνες μετά την αρχική κατάθεση! Δηλαδή επί ένα χρόνο και, με «σταύρωναν», γιατί δεν είχαν ψάξει την πιο σημαντική κατηγορία σε βάρος μου.

    Αλλά τι λέω «έψαχναν». Αφού δεν έψαχναν. Έστηναν…

    * Πάρτε και το σχετικό! [7]

    Έτσι λοιπόν, τον Μάρτιο του 2019, η Κελέση απάντησε ότι, ΟΧΙ, δεν ήταν παρούσα στα περιστατικά που η ίδια είχε καταγγείλει! Και λίγο αργότερα με αρχειοθέτησαν!

    Με άλλα λόγια, με διέσυραν όλο το 2018 ως “διεφθαρμένο” γιατί …ξέχασαν να ρωτήσουν την υποτιθέμενη μάρτυρα εάν ήταν …παρούσα στο περιστατικό με την τροχήλατη βαλίτσα!

    Ενώ, λοιπόν, ο κ. Ντζούρας, έκανε ενάμιση χρόνο να ρωτήσει την πιο βασική μάρτυρα την πιο ουσιώδη λεπτομέρεια, έκανε μόλις λίγα λεπτά, για να σπάσει τις τραπεζικές θυρίδες της γυναίκας μου, Γεωργίας και του αδελφού μου Αλέξανδρου…

    Την Γεωργία την πήραν τηλέφωνο και της ζήτησαν να παρουσιαστεί αμέσως για να ανοίξουν τη θυρίδα της, ενώ βρισκόταν μαζί μου στις Βρυξέλλες. Απάντησε ότι θα πάρει την πρώτη πτήση για Αθήνα. Αλλά δεν μπορούσε ο κ. Ντζούρας να περιμένει. Έσπασε τη θυρίδα και δεν βρήκε, φυσικά, τίποτα.

    Κι αφού την έσπασε, τότε μόνο θυμήθηκε να ρωτήσει τη διευθύντρια της Τράπεζας, πότε ήταν η τελευταία φορά που είχε γίνει χρήση της θυρίδας. Για να λάβει την απάντηση: αρκετά χρόνια πριν γίνω πρωθυπουργός…

    Την ίδια εποχή, ο αδελφός μου Αλέξανδρος νοσηλευόταν για ένα πρόβλημα υγείας από το οποίο, δόξα τω Θεώ, ανέρρωσε πλήρως. Του ζητήθηκε το ίδιο, ενώ βρισκόταν σε κέντρο αποκατάστασης. Ούτε στην περίπτωσή του μπορούσε να περιμένει ο κ. Ντζούρας. Κι εδώ έσπασε τη θυρίδα και δεν βρήκε φυσικά τίποτα.

    Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

    Οι σκευωροί δεν σεβάστηκαν ούτε εμένα, ούτε τους συναδέλφους ούτε τις οικογένειές μας. Καταστρατήγησαν κάθε έννοια Δικαίου και τσαλαπάτησαν το τεκμήριο αθωότητας!

    Όχι μόνο όταν μας πετούσαν τη λάσπη αλλά και τώρα που έχουμε δικαιωθεί….

    Τώρα, όμως, καταργήσατε, όχι μόνο το «τεκμήριο», αλλά και την ίδια την αθωότητα!

    Αμετανόητοι, ακόμη και τώρα, επιχειρείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις και αμφιβολίες για εμάς…

    Αμετανόητοι, απειλείτε ότι η επόμενη φορά θα είναι αλλιώς…

    Πως θα είναι δηλαδή; Θα μας συλλάβετε όλους προληπτικά και θα μας καλείτε να αποδείξουμε την αθωότητά μας; Γιατί κάποιοι από εσάς το είπαν και αυτό..

    Αμετανόητοι, μιλάτε και για δικαστές που εμποδίστηκαν να ερευνήσουν σκάνδαλα…

    Ποιος εμποδίστηκε κ Τσίπρα; Κι από ποιόν;

    Εσείς είχατε την εξουσία, εσείς διεξάγατε επί 3 χρόνια την έρευνα!

    Ποιος “ξέχασε” να ερευνήσει τους 4.000 γιατρούς; Εσείς!

    Ποιος έστρεψε την έρευνα, από τα υπαρκτά ζητήματα διαφθοράς, σε πολιτικά πρόσωπα; Εσείς! Ποιος έστησε εδώ μέσα 10 κάλπες και για ποιους; Εσείς για μάς!

    Ποιοι αφού ξεσκονίσατε τα πάντα και δεν βρήκατε απολύτως τίποτα, βάλατε, με βαριά καρδιά, τις υποθέσεις στο Αρχείο; Εσείς!

    Φτάσατε στην αθλιότητα, μόλις πριν δύο βδομάδες, να κατηγορήσετε εμένα και – ποιόν άλλο; – τον Παπασταύρου, ότι τάχα πήρα 2,6 εκατομμύρια δολάρια, για να χρηματοδοτηθεί η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ τον Ιανουάριο του 2015.

    Κι αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για έμβασμα από εταιρία του Μυωνή σε εταιρία του Μυωνή, το 2006! Το 2006 – δέκα χρόνια πριν…

    Κι ενώ αυτό, προσέξτε: είχε ερευνηθεί κι είχε αρχειοθετηθεί από τους δικούς σας εισαγγελείς, δηλαδή από το δικό σας «μαγαζί»!

    Τόσο γελοία ήταν αυτή η ιστορία, που ακόμα και ο φιλικός σας Τύπος αναγκάστηκε να το παραδεχθεί.

    * Πάρτε και το σχετικό δημοσίευμα.[8]

    Εσείς, όμως τίποτα! Τη λάσπη τη ρίξατε, και συγγνώμη δεν ζητήσατε…

    Για να σας το πω ακόμα πιο καθαρά: εντάξει εμένα, πήγατε να με διαπομπεύσετε την επομένη ημέρα του μεγάλου συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία μας, στην Αθήνα, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου του 2018. Εγώ ήμουν εκεί, παρών. Αυτές είναι διαχρονικά οι πολιτικές μου απόψεις, δεν τις έκρυψα. Ήμουν εμπόδιο στα σχέδιά σας κ. Τσίπρα, για την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών. Το ξέρω.

    Ενοχλώ. Το ξέρω.

    Σας ενοχλούν οι θέσεις μου για τους λαθρομετανάστες. Το ξέρω.

    Σας ενοχλώ για τα εθνικά θέματα, το Κυπριακό, την ΑΟΖ, τα Ελληνοτουρκικά. Το ξέρω.

    Σας ενοχλώ και σε άλλα ζητήματα;

    Αυτό, δεν το ξέρω. Αλλά, αυτές είναι πολιτικές διαφορές.

    Δεν λύνονται με στημένες κατηγορίες για …τροχήλατες βαλίτσες στο Μαξίμου!

    Κι εμένα βρήκατε να τα κάνετε αυτά;

    Το μάτι μου το είχα χάσει, αγνόησα το γιατρό και μπήκα στο αεροπλάνο…

    Της γυναίκας μου της ζήτησα να μην εργαστεί ως μηχανικός όσο ήμουν Πρωθυπουργός για να μη δώσω καμία αφορμή, σε κανένα κακόβουλο, να πει το παραμικρό…

    Θέλετε κι άλλα;

    Το πατρικό μου στην Πύλο, η οικογένειά μου το είχε ήδη πουλήσει, μια γενιά πριν, για την Πολιτική.

    Το σπίτι μου στην Κηφισιά, δηλαδή το σπίτι της Πηνελόπης Δέλτα, το κληρονόμησα από τη μητέρα μου!

    Αυτή είναι η οικογένειά μου. Η οικογένεια Μπενάκη. Που μόνον έδωσε στην Ελλάδα, δεν πήρε1

    Αυτές είναι οι ρίζες μου, αυτές με σημάδεψαν, αυτές με εμπνέουν, αυτές υπηρετώ.

    Και μύγα στο σπαθί μου δεν σηκώνω…

    Εμένα βρήκατε;

    Δεν ντρέπεστε;

    Και καλά εμένα…

    Για πείτε μου όμως: πώς μπορέσατε να επιχειρήσετε να σακατέψετε τη ζωή ενός απλού πολίτη, μόνο και μόνο επειδή είχε την ατυχία να είναι συνεργάτης μου;

    Ναι, μιλάω για τον Σταύρο Παπασταύρου…

    Πώς μπόρεσε να αποκρύψει η Δικαιοσύνη της Τουλουπάκη και του Παπαγγελόπουλου την αθωωτική για τον Παπασταύρου δικαστική συνδρομή από την Κύπρο, να την βάλει στα μουλωχτά στο συρτάρι και να του ασκήσει μετά δίωξη;

    Δηλαδή είχατε απόδειξη με βούλα ότι ήταν αθώο κι εσείς μετά του ασκήσατε δίωξη!

    Πώς μπορέσατε έναν αθώο άνθρωπο να τον διαπομπέψετε στο πανελλήνιο, να τον κάνετε μέχρι και προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, να του δεσμεύσετε τα χρήματά του, τα χρήματα της οικογενείας του, ακόμα και τους λογαριασμούς της υπερήλικής μάνας του, για τέσσερα ολόκληρα χρόνια;

    Πώς μπορέσατε να του ζητήσετε να καταθέσει ψευδώς εναντίον της Μαρέβας Μητσοτάκη, για να κερδίσει την ελευθερία του, χάνοντας την συνείδησή του;

    Πως μπορέσατε να φερθείτε έτσι σε έναν εντελώς αθώο άνθρωπο; Πως;

    Αλήθεια, κανείς σας, μα κανείς σας, δεν αισθάνεται ντροπή;

    Την παραμικρή ντροπή;

    Αλλά τι λέω; Εδώ η Τουλουπάκη εκτελούσε το κεντρικό δόγμα της συμμορίας:

    «Θαψ’ το, γιατί θα σε σκίσουμε»!

    Θάψε τον Παπασταύρου, γιατί θα σε σκίσουμε…

    Ήταν η πρόβα τζενεράλε, το δόγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

    Το δόγμα της ντροπής!

    Το δόγμα της μεγάλης ανατριχίλας!

    Θάψ’ το γιατί, θα σε σκίσουμε…

    Κι εφαρμόστηκε παντού, πάντοτε και για όλους!

    Αλλά βρε αθεόφοβοι, φτάσατε να το εφαρμόσετε και στο Μάτι;

    Δεν αισχύνεστε που κάηκαν ζωντανοί 102 συνάνθρωποι μας,

    κι εσάς το μόνο που σας ένοιαζε ήταν μην τυχόν και σας αποδώσει κανείς ευθύνες;

    Και απειλούσατε κι όλας τον αξιωματικό που ερευνούσε;

    Κι έχετε το θράσος και την απανθρωπιά να μιλάτε κι από πάνω;

    Ακόμα; Σήμερα; Για το Μάτι;

    Δεν σας στοιχειώνει τίποτε;

    Ξεπουλήσατε τα πάντα για την καρέκλα σας;

    Δεν κυλάει αίμα στις φλέβες σας;

    Δεν είναι αυτό Πολιτική, κύριοι…

    Αυτό είναι ξεδιάντροπος Κυνισμός!

    Δεν είναι αυτό Πολιτική…

    Αυτό είναι η επιτομή της Ανηθικότητας!

    Κρίμα! Ναι, κρίμα!

    Και μάλιστα, το κρίμα στο λαιμό σας!

    Γι αυτό σας είπα και το ξαναλέω: «ποτέ ξανά»!

    Κύριοι βουλευτές,

    Οι Θεσμοί είναι προϋπόθεση της Δημοκρατίας, της αστικής Δημοκρατίας. Εάν δεν λειτουργούν, τότε ο πολίτης χάνει τον σεβασμό του στην Πολιτεία – και η Πολιτεία παύει να συμβολίζει την ενότητα έθνους και λαού.

    Ο πυρετός του λαϊκισμού, η αμφισβήτηση και η υπονόμευση των θεσμών οδηγούν σε μια βάρβαρη κοινωνία και μια αναξιοπρεπή Πολιτεία.

    Αντίθετα, η προάσπιση των θεσμών αποτελεί το επιβεβλημένο καθήκον, όχι μόνον των πολιτών, όχι μόνο όσων τους υπηρετούν, αλλά – και κυρίως- των ταγών του δημοσίου συμφέροντος. Δηλαδή των Πολιτικών!

    Αν επικρατούσε το “δίκαιο της συμμορίας”, θα είχε καταλυθεί το κράτος Δικαίου!

    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για να το πω ακόμα πιο απλά:

    Υπάρχουν πράγματα στην Πολιτική, που δεν είναι θέμα “επιλογής”:

    να τα κάνεις ή να μη τα κάνεις, να τα αποφύγεις ή να τα αναβάλεις…

    Πρέπει να τα κάνεις! Τελεία και παύλα…

    Είναι αυτό που ονομάζουμε Χρέος!

    Χρέος! Έτσι το ‘μαθα εγώ…

    Χρέος είναι πέρα από την τρέχουσα Πολιτική.

    Χρέος είναι η Πυξίδα της Πολιτικής, όταν η πολιτική χάνει το δρόμο της…

    –Όταν ανακαλύπτεις παραδικαστικό κύκλωμα, δεν μπορείς να κάθεσαι και να το κοιτάς:

    Έχεις Χρέος να το ξεριζώσεις. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλά να το ξεριζώσεις!

    Αλλιώς, το παραδικαστικό θα πνίξει τη Δικαιοσύνη…

    Δεν είναι ζήτημα “επιλογής”! Είναι θέμα Χρέους!

    –Όταν ανακαλύπτεις παρακρατικό κύκλωμα, δεν μπορείς να το παραβλέψεις.

    Έχεις χρέος να το ξεριζώσεις κι αυτό!

    Αλλιώς, σε λίγο θα αναρωτιέσαι “ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο”;

    Γιατί, το παρακράτος που μένει ανέπαφο, θα στραγγαλίσει τη Δημοκρατία.

    Άρα, δεν υπάρχει ζήτημα επιλογής. Είναι – κι αυτό – θέμα Χρέους…

    –Και πάνω απ’ όλα είναι υπέρτατο Χρέος, όταν σου παραβιάζουν την εθνική σου κυριαρχία, να την υπερασπιστείς! Δεν μπορείς να το ανεχθείς.

    Και ας το ακούσουν καλά οι «πειρατές»: Είμαστε Έλληνες και την Πατρίδα μας ξέρουμε να την υπερασπιζόμαστε…

    Ας ακουστεί παντού, ας το καταλάβουν όλοι: Είμαστε Έλληνες και ξέρουμε το Χρέος μας στις κρίσιμες εθνικές στιγμές!

    Είμαστε μια γροθιά, έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και θα το κάνουμε μέχρι τέλους.

    Σε τέτοιες περιπτώσεις, λοιπόν, δεν αναρωτιόμαστε τι πρέπει να κάνουμε.

    Κάνουμε το Χρέος μας!

    Και το κάνουμε στο ακέραιο. Μέχρι τέλους…

    Για τη Δικαιοσύνη, Μέχρι τέλους! Ποτέ ξανά «παραμάγαζα»…

    Για τη Δημοκρατία, Μέχρι τέλους! Ποτέ ξανά σκευωρίες…

    Για την Πατρίδα, μέχρι τέλους! Αδιαπραγμάτευτο…

    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το απόστημα έσπασε. Η κάθαρση είναι στα χέρια σας.

    Μέχρι τέλους-Ποτέ ξανά!»



    ΣΧΟΛΙΑ