• Πολιτική

    Αντιδράσεις στην Βουλή: Με τροπολογία ο νέος «νόμος Κατσέλη»;

    Βουλή


    Μια έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με την οποία η ψήφιση του νέου πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας θα γίνει με τροπολογία, η οποία θα έρθει την προσεχή Πέμπτη, προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση.

    Βουλευτές της αντιπολίτευσης απευθύνθηκαν στον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη εάν αληθεύει η παραπάνω φημολογία. Εκείνος απάντησε λακωνικά ότι δεν έχει ενημέρωση επί του θέματος. Ωστόσο, όπως ανέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου  «ειπώθηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων» ότι θα έρθει με τροπολογία στον νόμο “Έρευνα, εκμετάλλευση και διαχείριση του γεωθερμικού δυναμικού της χώρας, σύσταση Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, ιδιοκτησιακός διαχωρισμός δικτύων διανομής φυσικού αερίου και άλλες διατάξεις”, του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

    «Πείτε μας εάν πρόκειται να κατατεθεί τέτοια τροπολογία», ρώτησε θέτοντας το ζήτημα ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, ο οποίος ήταν μεταξύ των βουλευτών που έθεσαν το θέμα όπως και ο ανεξάρτητος Γιώργος Αμυράς. «Πρέπει να έχουμε εικόνα αν θα συζητηθεί ή όχι σ’ αυτό το νομοσχέδιο η τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια, δεν είναι δυνατό να περάσει έτσι τέτοιο θέμα», τόνισε ο κ. Αμυράς, υπενθυμίζοντας ότι, εάν έρθει ως τροπολογία, τότε η κοινοβουλευτική διαδικασία δεν προβλέπει την κλήση οικονομικών και κοινωνικών φορέων.

    Η πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χαρά Καφαντάρη παραδέχτηκε ότι θα ήταν προτιμότερο  να υπάρχει άνεση χρόνου για συζήτηση. «Φαίνεται όμως πως υπάρχουν ασφυκτικά χρονικά περιθώρια», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «η πιθανότητα να έρθουν με την μορφή τροπολογίας οι διατάξεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι μεγάλες γιατί φαίνεται πως έχουν καταληχτεί οι βασικές αρχές». Μάλιστα, επιφυλάχτηκε να ρωτήσει σχετικά τον Πρόεδρο της Βουλής.

    Σε ό,τι αφορά την πρόσκληση φορέων και για το θέμα αυτό, υπογράμμισε ότι «χωρίς να υπάρχει σχετικό κείμενο, δεν μπορούμε να καλέσουν φορείς».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Γεωργακόπουλος (Τράπεζα Πειραιώς): Τα τρία «αγκάθια» για τα «κόκκινα δάνεια»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με «κούρεμα» στα περιουσιακά κριτήρια το νέο πλαίσιο για την πρώτη κατοικία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΚΤ : Η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία βλάπτει σοβαρά τις τράπεζες και την οικονομία



    ΣΧΟΛΙΑ