• Πολιτική

    Αντιδράσεις για το αμφιλεγόμενο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας – «Αλέξη όχι άλλα ψέματα», απαντά ο Θεοδωρικάκος

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Αντιδράσεις προκάλεσε το νέο βίντεο της καμπάνιας «Χάου Του» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το οποίο έχει θέμα την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την φοιτητική ζωή.

    «Θες να κάνεις τη φοιτητική ζωή που σου αξίζει; Κι εμείς το θέλουμε για σένα» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας το βίντεο, σε μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίσει νεαρούς ψηφοφόρους.

    Στο βίντεο ο πρωταγωνιστής της καμπάνιας υποστήριξε πως οι φοιτητές δεν μπορούν να «πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους» και να κάνουν «τη ζωή που θέλουν», επειδή  «η αστυνομία μπαίνει στα πανεπιστήμια και δέρνει».

    Το αμφιλεγόμενο βίντεο προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να σχολιάζει σκωπτικά: «Αλήθεια τώρα; Ο κ. Τσίπρας ειλικρινά νομίζει πως το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό οποιουδήποτε ανθρώπου για τα Πανεπιστήμιά μας είναι ότι η «αστυνομία μπαίνει και δέρνει»;», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Πόσο ανεύθυνος, πόσο ξύλινος, πόσο αλλού. Τα Πανεπιστήμιά μας είναι χώρος γνώσης και έρευνας. Είναι δρόμος προσωπικής και κοινωνικής εξέλιξης, διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες προκοπής για όλους. Για όλους, εκτός από τις συμμορίες με τις βαριοπούλες, οι οποίες σπάζουν βιβλιοθήκες και χρησιμοποιούν τις φοιτητικές εστίες σαν γιάφκες».

    Έντονη ήταν η αντίδραση και του Τάκη Θεοδωρικάκου:   «Είναι δίκαιο η φοιτητική εστία που χρειάζεσαι για την στέγαση σου και να μπορέσεις να σπουδάσεις να μετατρέπεται σε άντρο βίας και ναρκωτικών. Είναι άδικο όταν η αστυνομία απελευθερώνει αυτό τον χώρο και τον ξαναδίνει στην πανεπιστημιακή κοινότητα ; Αλέξη όχι άλλα ψέματα».

    πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης: 

    Κυβερνητικές πηγές: Απαραίτητη η συνεννόηση για τον αποκλεισμό εγκληματικών οργανώσεων από την Βουλή

    Παππάς: Τι αναφέρει στη μήνυσή του κατά της γραμματέα του Χρ. Καλογρίτσα – Αιχμηρή απάντηση από τον πρώην εργολάβο



    ΣΧΟΛΙΑ