• Top Stories

    Ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης από 25 Μαΐου – Την Κυριακή ανακοινώνονται οι κανόνες λειτουργίας

    • NewsRoom


    Το πράσινο φως για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης από 25 Μαΐου έδωσε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

    Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρει:

    «Κατόπιν της έγκρισης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων η Κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης την Δευτέρα 25 Μαΐου.

    Οι ειδικότεροι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων θα ανακοινωθούν από τον αρμόδιο Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση αύριο, Κυριακή 17 Μαΐου, στις 18:00 από την ΕΡΤ».

    Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση είχε ζητήσει από την Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξουν στις 25 Μαΐου αντί της 1ης Ιουνίου τα καταστήματα εστίασης, καφέ κλπ, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας το επιτρέπουν.

    Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά.

    Η άρση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη γνώμη των ειδικών και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ώστε με σταδιακά, αλλά σταθερά βήματα να επιστρέψουμε σε μια νέα καθημερινότητα.



    ΣΧΟΛΙΑ