• Πολιτική

    «Άνοιγμα» Μητσοτάκη σε Κίνημα Αλλαγής: «Υπήρξαμε αντίπαλοι, τώρα προέχει το εθνικό συμφέρον»

    • NewsRoom
    Τι θα πει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Το πακέτο στήριξης 2,5 δις και το στοίχημα της εμπιστοσύνης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Το «παρών» στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διέκοψε την ομιλία της, για να καλωσορίσει τον αρχηγό της ΝΔ, που πήγε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κατευθείαν μετά την άφιξή του στο Ελευθέριος Βενιζέλος, αφού, ως γνωστόν, βρισκόταν στις ΗΠΑ όλη την εβδομάδα.

    «Αποφεύγω να σας προσφωνήσω συντρόφους όπως έκανε ο Πάνος Καμμένος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ», ξεκίνησε την ομιλία του, επισημαίνοντας πως θέλει να πάρει αποστάσεις από τον λαϊκισμό.

    «Πιστεύω στο άνοιγμα των κομμάτων στην κοινωνία και χάρηκα για τη δυναμική του Κινήματος Αλλαγής», συνέχισε και αναφέρθηκε στα βήματα αλλαγής της ΝΔ: την άμεση εκλογή του ιδίου, την ακαδημία στελεχών, το πρόγραμμα που προέκυψε από διαβούλευση και το άνοιγμα των ψηφοδελτίων.

    «Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή και είναι υποχρέωσή μας αυτή τη δουλειά να την κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά. Υπήρξαμε αντίπαλοι για 40 χρόνια, αλλά το εθνικό συμφέρον είναι αυτό που προέχει», προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμη: «Προχωρώντας προς τις εκλογές, δεν διστάζω να πω πως είναι πολλά τα σημεία που αξίζει να συναντηθούμε. Είναι η προστασία των θεσμών, η εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος και η ανάπτυξη ενός νέου πατριωτισμού με συγκλίσεις στα μεγάλα εθνικά θέματα. Όμως πολλά θα είναι και τα σταυροδρόμια και μετά τις εκλογές». Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει, πως δεν είναι εκείνος που θα κάνει υποδείξεις στο Κίνημα Αλλαγής για το πώς θα πορευτεί.

    «Αυτό που προέχει είναι η προάσπιση της Δημοκρατίας από τη λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ», σημείωσε. «Οι ιδεολογικές αποχρώσεις θολώνουν από το γκρίζο που τις απειλεί», είπε χαρακτηριστικά.

    «Η απειλή για τη δημοκρατία δε φορά γραβάτα, αλλά σφίγγει τη θηλιά στη δικαιοσύνη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μίλησε για συστράτευση όλων στην περιφρούρηση του κράτους δικαίου.

    «Η ΝΔ μετά τις εκλογές θα επιδιώξει τη συναίνεση γιατί η νέα Ελλάδα μας χρειάζεται όλους», κατέληξε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνέδριο Κινήματος Αλλαγής: Το δικό της «ανένδοτο αγώνα» κήρυξε η Φώφη Γεννηματά



    ΣΧΟΛΙΑ