• Πολιτική

    Ανδρουλάκης για διαχείριση πανδημίας: Καταστροφικές οι κυβερνητικές παλινωδίες

    • NewsRoom
    Ο Νίκος Ανδρουλάκης

    Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης


    Οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας ασκεί ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ). Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του αριθμού-ρεκόρ των σχεδόν 22.000 μολύνσεων στη χώρα, μέσα σε 24 ώρες, ο Νίκος Ανδρουλάκης εγκαλεί την κυβέρνηση για παλινωδίες στη λήψη μέτρων.

    Όπως αναφέρει με δήλωση του:

    «Τον τελευταίο μήνα οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λαμβάνουν αποτελεσματικά μέτρα για τον περιορισμό της μετάλλαξης Όμικρον, για να αποφύγουν το κλείσιμο της οικονομίας, προσαρμοζόμενες στις εξελίξεις.

    Στον αντίποδα, για την Ελληνική Κυβέρνηση, οι αποφάσεις και ο χρόνος που τις λαμβάνει, καθορίζονται από το πολιτικό κόστος και τις εντυπώσεις.

    Εξαγγέλλονται μέτρα πριν τις γιορτές, τα οποία όμως ανακαλούνται με απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, στην συνέχεια ανακοινώνονται νέα με την εφαρμογή τους να μετατίθεται κατά μία εβδομάδα και μόλις μία ημέρα μετά, προαναγγέλλεται η πιθανή επίσπευσή τους.

    Οι παλινωδίες αυτές είναι καταστροφικές για την εθνική προσπάθεια.

    Η μη έγκαιρη αναχαίτηση του νέου κύματος της πανδημίας θα οδηγήσει σε χιλιάδες νέα κρούσματα, εντείνοντας την πίεση το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που δεν έχει ενισχυθεί αναλόγως αλλά και στο εκ των πραγμάτων πάγωμα της οικονομίας».

    Διαβάστε επίσης

    Ανδρουλάκης για απώλεια Παπούλια: Συνέδεσε τη ζωή του με τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ

    Κίνημα Αλλαγής: Η πανδημία καλπάζει και η ΝΔ κάνει επικοινωνιακή διαχείριση

    Ανδρουλάκης: Οι παλινωδίες της κυβέρνησης βάζουν την κοινωνία σε μεγάλο κίνδυνο

     



    ΣΧΟΛΙΑ