• Πολιτική

    Αναβρασμός και στο Υπ. Εξωτερικών με τακτοποιήσεις ημετέρων τη τελευταία στιγμή


    Μέχρι το υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται πως έφτασε η μάστιγα των τελευταίων ορών με τις τακτοποιήσεις ημετέρων του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν την επίσημη προκήρυξη της εκλογικής περιόδου. Η κινητικότητα που παρατηρείται είναι έντονη, με την πολιτική ηγεσία να σπεύδει με υπουργικές αποφάσεις να ικανοποιήσει την τελευταία στιγμή  τις επιδιώξεις των «δικών της» παιδιών.

    Η κυβέρνηση προσπαθεί να φέρει την τελευταία στιγμή αλλαγές στον οργανισμό του υπουργείου και στο διπλωματικό σώμα, ουσιαστικά περιορίζοντας τις κινήσεις της επόμενης κυβέρνησης σε διάφορους τομείς της εξωτερικής πολιτικής.

    Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, έσπευσε την Πέμπτη να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι «την τελευταία στιγμή, και λίγο πριν αποχωρήσει, φέρνει ρυθμίσεις-τακτοποιήσεις, που αφορούν ακόμη και την εσωτερική λειτουργία του Υπουργείου Εξωτερικών και της διπλωματικής υπηρεσίας». Ο βουλευτής της ΝΔ διεμήνυσε μάλιστα ότι οι απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις «θα επανεξεταστούν στο σύνολό τους».



    ΣΧΟΛΙΑ