• Πολιτική

    Αναβάλλονται οι αυριανοί πλειστηριασμοί στα ειρηνοδικεία Αθήνας-Πειραιά-Αιγαίου και Δωδεκανήσων

    πλειστηριασμοί


    Στον αέρα τινάζουν και πάλι οι συμβολαιογράφοι τη διαδικασία των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία. Μετά τα πολύ σοβαρά επεισόδια της προπερασμένης Τετάρτης στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, οι συμβολαιογράφοι της Αθήνας, του Πειραιά, του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων αποφάσισαν να αναβάλουν τους αυριανούς πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία των συγκεκριμένων περιοχών με επισπεύδοντες Τράπεζες, Δημόσιο, Δήμους και Ασφαλιστικά Ταμεία.

    Θα διεξαχθούν κανονικά οι προγραμματισμένοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, αλλά και οι πλειστηριασμοί στα ειρηνοδικεία με επισπεύδοντες ιδιώτες.

    Όπως ανακοινώνει ο Συμβολαιογραφικός τους Σύλλογος προχωρούν σε αυτή την ενέργεια καθώς πρέπει να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις, με πρώτη εκείνη που αφορά στην ασφάλεια των συμβολαιογράφων.

    Σε ανακοίνωση του αναφέρει:

    «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ενημερώνει τα μέλη του Συλλόγου του, αλλά και τους νόμιμα συμμετέχοντες ότι αναβάλλεται η διαδικασία των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειάς μας με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι έχουν προγραμματισθεί για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017.

    Επισημαίνεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά.

    Η ως άνω απόφαση ελήφθη προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών.

    Είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηριασμών απαιτεί ευαίσθητους χειρισμούς από όλες τις πλευρές και κοινός στόχος αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωση τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την Ελληνική κοινωνία και αγορά».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Τσουνάμι» πλειστηριασμών στα ακίνητα των οπαδών του Σώρρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Δήμος που αγοράζει «κόκκινα» δάνεια για να προστατέψει τους δημότες του από τους πλειστηριασμούς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στη δίνη των πλειστηριασμών και οι εγγυητές δανείων



    ΣΧΟΛΙΑ