• Πολιτική

    Ανατροπή στις ευρωεκλογές: Εκλέγεται η Σεμίνα Διγενή;

    • NewsRoom

    Σεμίνα Διγενή


    Αν και έχουν περάσει 17 μέρες από την διεξαγωγή των ευρωεκλογών, η καταμέτρηση των σταυρών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και μάλιστα εδώ και μια εβδομάδα έχει κολλήσει στο 73,34%.

    Ο αριθμός των σταυρών που δεν έχουν καταμετρηθεί, ξεπερνάει το 1 εκατ., οπότε μπορεί εύκολα να αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα, όσον αφορά τους ευρωβουλευτές που εκλέγονται «οριακά». Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η Σεμίνα Διγενή και ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, η διαφορά που έχει η Σεμίνα Διγενή με τον Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνο, που σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα εκλέγεται στην ευρωβουλή,  είναι μόλις 1.042 σταυροί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς η καταμέτρηση στα πρωτοδικεία της χώρας έχει προχωρήσει, η κ. Διγενή φαίνεται να έχει υπερκαλύψει την εν λόγω απόσταση σταυρών, και είναι αυτή που τελικά εκλέγεται ευρωβουλευτής.

    Βέβαια, αναμένεται να  ανακοινωθεί η παραίτησή της από την έδρα της στην Ευρωβουλή, ώστε να διεκδικήσει την εκλογή της στο ελληνικό Κοινοβούλιο, στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.



    ΣΧΟΛΙΑ