• Πολιτική

    Αναπληρωτής πρωθυπουργός ΠΓΔΜ: Να μη ληφθεί υπόψιν η διαδήλωση της Αθήνας

    • NewsRoom
    Μπουγιάρ Οσμάνι - Βόρεια Μακεδονία

    Μπουγιάρ Οσμάνι


    H κυβέρνηση της ПΓΔΜ πήρε θέση για το συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα σχετικά με το θέμα του ονόματος, λέγοντας ότι παραμένει αφοσιωμένη στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με την ελληνική κυβέρνηση, με τον σαφή στόχο να βρεθεί αξιοπρεπής λύση στα ανοιχτά θέματα μεταξύ των δύο γειτονικών ευρωπαϊκών χωρών.

    Οι ίδιες πηγές εξέφρασαν επίσης την πεποίθηση πως η πλειοψηφία των πολιτών των δύο χωρών επιθυμεί καλή γειτονία, που οδηγεί σε φιλία και σε σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη όλης της περιοχής. Οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ εκπροσωπεί τις θέσεις που συμβάλλουν στην προώθηση της συνεργασίας και των προοπτικών μεταξύ των δύο χωρών.

    Αυτά ανέφεραν σε μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων κυβερνητικές πηγές. Ωστόσο, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός των Σκοπίων, αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μπουγιάρ Οσμάνι, περιέγραψε την τεράστια διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, με την οποία εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων, ζήτησαν να μη χρησιμοποιηθεί ο όρος «Μακεδονία» στο όνομα των γειτόνων, ως μέρος του δημόσιου διαλόγου και ένα θεμελιωμένο δικαίωμα από τη Δημοκρατία.

    Μάλλον το τελευταίο ήταν μόνο στα λόγια, αφού, στη συνέχεια, ο Οσμάνι δήλωσε ότι «δεν πρέπει να υποτιμούμε αυτούς που επιθυμούν να λυθεί το θέμα της ονομασίας αλλά είναι ενάντια σε τέτοιου είδους επανάσταση. Δεν πιστέψαμε ποτέ ότι είναι εύκολο πρόβλημα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι οι κυβερνήσεις μας είναι αποφασισμένες να βρουν λύση. Πρέπει να μείνουν ήρεμοι και επίμονοι μέχρι να βρεθεί λύση, παρά τα όποια εμπόδια εμφανιστούν στο δρόμο. Έφτασε η ώρα να πάρουμε σωστές αποφάσεις και όχι τις εύκολες».

    Επεσήμανε ότι η λύση στο θέμα της ονομασίας θα πρέπει να συνεχίσει με βάση τη συμφωνημένη ατζέντα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: «Τούρκοι και «Μακεδόνες» είμαστε αδέλφια! Η Ελλάδα είναι λάθος»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φίλης για Σκοπιανό: «Υπάρχει σλαβομακεδονική γλώσσα!»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκπρόσωπος Διαρκούς Ιεράς Συνόδου: Συγκινητική και μεγάλη η χθεσινή συγκέντρωση



    ΣΧΟΛΙΑ