• Πολιτική

    Ανακαλείται μετά τις μεγάλες αντιδράσεις η μεταβίβαση των 2.330 μνημείων στο Υπερταμείο

    • NewsRoom
    ESM

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών


    Στην ανάκληση της εκχώρησης των 2.330 μνημείων της χώρας στο Υπερταμείο προχωρά τελικά η κυβέρνηση, μετά τις τεράστιες αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

    Με σημερινή απόφαση του ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π (Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής) δίνει εντολή στον Ε. Τσακαλώτο να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφασή του. Μάλιστα το γεγονός της ανάκλησης εκθέτει πλήρως την κυβέρνηση η οποία υποστήριζε μέχρι σήμερα πως δεν υπήρχε καν απόφαση μεταβίβασης κάνοντας μέχρι σήμερα λόγο για fake news.

    Στο θέμα αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Μανιάτη υποστηρίζοντας πως πρόκειται  για «μεγάλη νίκη για όλους όσοι αγωνιστήκαμε να μην περάσουν στο Υπερταμείο, τα 2.330 μνημεία και πολιτιστικά κτίρια της χώρας». Ο κ. Μανιάτης αναφέρει πως η απόφαση του ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. «μιλάει για “μεταβίβαση” και για “ανάκληση της μεταβίβασης” των 2.330 μνημείων της χώρας».

    Αναλυτικά, σε δήλωσή του ο κ. Μανιάτης αναφέρει:  

    “Μια μεγάλη νίκη για όλους όσοι αγωνιστήκαμε να μην περάσουν στο Υπερταμείο, τα 2.330 μνημεία και πολιτιστικά κτίρια της χώρας. Με πρώτο, το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Με σημερινή απόφασή του, το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. (Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής), δίνει εντολή στον Ε. Τσακαλώτο να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφασή του, με την οποία εκχωρούσε το σύνολο της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας στο Υπερταμείο. Η απόφαση μιλάει για «μεταβίβαση» και για «ανάκληση της μεταβίβασης» των 2.330 μνημείων της χώρας. Για να πάψει ο Ε. Τσακαλώτος να «χάσκει ασύγνωστα» και να μην προσπαθεί να εξαπατήσει τη Βουλή, όπως έπραξε κατά τη συζήτηση της Ψήφου Εμπιστοσύνης»”.

    Σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Μανιάτης επισυνάπτει και σχετικά κείμενα:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: To Υπερταμείο διεκδικεί ξανά αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία-Τι λέει το ΥΠΟΙΚ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπερταμείο: Στα 2.300 τα αρχαιολογικά ακίνητα που εκχωρούνται



    ΣΧΟΛΙΑ