• Πολιτική

    Αν. Αραβαντινός: Υπάρχουν τρεις αιτίες για τα βίντεο με κρατούμενους σε κελιά-σουίτες


    Για τρεις βασικές αιτίες θεωρεί ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων Αντώνης Αραβαντινός πως υπάρχουν κρατούμενοι των φυλακών που εμφανίζονται να ζουν σε σε συνθήκες χλιδής, όπως στην περίπτωση του πρόσφατου βίντεο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

    Μιλώντας στο ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Αραβαντινός εξήγησε πως οι λόγοι αυτοί έχουν να κάνουν τόσο με κάποιους ορισμένους υπαλλήλου, όσο και με τις ομάδες εντός των φυλακών αλλά και την πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    «Ο ένας (λόγος) έχει να κάνει με τους κατά καιρούς επίορκους σωφρονιστικούς υπαλλήλους τους οποίους εμείς διαχωρίσει από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας και τους αποκαλούμε συνυπηρετούντες. Ο δεύτερος έχει να κάνει με ένα κλίμα βίας από ισχυρούς κρατουμένους που έχει ως αποτέλεσμα να επικρατεί ο φόβος και το τελευταίο διάστημα και στο προσωπικό που ξυλοκοπείται, μαστιγώνεται, λοιδωρείται και είναι τρομαγμένο και εγκαταλελειμμένο από την πολιτική ηγεσία. Ο τρίτος έχει να κάνει με την πολιτική που επέλεξε η ηγεσία του υπ. Δικαιοσύνης σχετικά με τη λειτουργία των φυλακών που αφήνει να ευδοκιμούν τέτοιες συνθήκες» είπε ο κ. Αραβαντινός.

    Κατηγόρησε, μάλιστα, την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι «μας είπαν παράκεντρα, μας είπαν ότι προβαίνουμε σε fake news, κοντολογίς μας αντιμετώπισαν σαν σκουπίδια κάτω από το χαλί».

    Σχολιάζοντας, την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης που εκφράζει την έκπληξη για τα βίντεο «εμείς θα αποκαλύψουμε το ψέμα γιατί το γνώριζαν εδώ και 15 ημέρες σε σύσκεψη στις 19 Μαρτίου υπό τον γενικό επιθεωρητή των φυλακών».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φυλακές Κορυδαλλού: Σάλος με το βίντεο και τις εικόνες χλιδής – Τι απαντά το υπ. Δικαιοσύνης



    ΣΧΟΛΙΑ