• Πολιτική

    «Αμπντουλχαμίντ Χαν»: Ξεκίνησε το ταξίδι του προς τον κόλπο της Αττάλειας

    • NewsRoom
    Αμπντουλ Χαμίτ Χαν


    Προς τον κόλπο της Αττάλειας κινείται πλέον το «Αμπντουλχαμίντ Χαν», το τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας το οποίο θα πραγματοποιήσει έρευνες για υδρογονάνθρακες ανοιχτά του Γκαζί-Πασά.

    Η τοποθεσία των ερευνών Yörükler-1, την οποία ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκεται εντός της Τουρκικής ΑΟΖ, 55 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Γκαζί-Πασά.

    Μάλιστα η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μην προχωρήσει – τουλάχιστον σε αυτή την φάση – σε μια κίνηση που θα προκαλούσε την Ελλάδα και την Τουρκία, προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, με τον θεωρητικό της «Γαλάζιας Πατρίδας», Τζιχατ Γιαϊτζί, να μην μπορεί να κρύψει την απογοήτευσή του.

    «Οι φόβοι μας έγιναν πραγματικότητα! Ο πρώτος σταθμός υπηρεσίας του γεωτρύπανου Αμπντούλ Χαμίντ Χαν είναι η γεώτρηση Yörükler-1, 55 χιλιόμετρα ανοικτά της Gazipaşa. Δηλαδή, εντός του χάρτη της Σεβίλλης, που μας παγιδεύει μέσα στον κόλπο της Αττάλειας… Δεν ξέρουμε τι να πούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Πάντως, στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τις κινήσεις της Τουρκίας το επόμενο διάστημα.

    Το «Αμπντουλχαμίντ Χαν» θα επιχειρεί στον κόλπο της Αττάλειας, σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX, μέχρι τις 22 Οκτωβρίου.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ερντογάν: Επιθεώρηση από αέρος του «Αμπντουλχαμίντ Χαν» – Σε ποια περιοχή θα κινηθεί το τουρκικό γεωτρύπανο

    Οικονόμου για προκλήσεις Ακάρ: Η κυβέρνηση τοποθετείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα



    ΣΧΟΛΙΑ