• Πολιτική

    Αμετανόητος ο Πολάκης για το κάπνισμα – Το παράπονο του για την απαγόρευση στη Βουλή

    • NewsRoom

    Ο πρώην υφυπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, είχε γίνει στόχος των Βρυξελλών για την παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου


    Αμετανόητος εμφανίστηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αναφορικά με το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, με αφορμή την ψήφιση του νέου αντικαπνιστικού νόμου στη Βουλή. Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να κάνει και τα παράπονά του στον πρόεδρο της Βουλής αναφορικά με την απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους του κτιρίου του Κοινοβουλίου.

    «Εδώ στην Βουλή μέσα, οι μισοί συνάδελφοι βουλευτές της ΝΔ είναι πιο φανατικοί καπνιστές. Μας έχει υποχρεώσει ο Τασούλας να καπνίζουμε 40 νοματαίοι σε ένα χώρο που είναι στρούγκα, ενώ πριν ήταν δυο καφενεία ένα καπνιζόντων και ένα μη καπνιζόντων. Αυτή είναι η υποκρισία και η κακομοιριά που σας διακρίνει», ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

    Ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε τη ΝΔ για υποκρισία στο ζήτημα του αντικαπνιστικού, υποστηρίζοντας πως για να αλλάξει η λογική στο κάπνισμα θα πρέπει να εκπαιδευτεί μια ολόκληρη γενιά. «Μιλάτε για το κάπνισμα. Όσες φορές το αναφέρετε, τόσους ψήφους πήρα. Αν θέλετε να είστε ριζοσπαστικοί για το κάπνισμα γιατί δεν βάζετε μάθημα στα σχολεία για την απαγόρευση του καπνίσματος; Ότι έκανε ο Αβραμόπουλος θα κάνετε και εσείς. Αμέτε να πείτε στους αστυνομικούς που είναι σε λαγκάδια και χωρία να πάνε στα καφενεία να βάλουν πρόστιμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Τόνισε ότι αποτελεί προσωπική του επιλογή να καπνίζει, υποστηρίζοντας μάλιστα πως δεν έχει καπνίσει μέσα στη Βουλή (παρά τις φωτογραφίες που τον δείχνουν να καπνίζει εντός του Κοινοβουλίου).  Κατηγόρησε μάλιστα την ΝΔ πως η κριτική εναντίον του για το θέμα ήταν «δολοφονία χαρακτήρα» ενώ υποστήριξε ότι «όσες φορές αναφέρετε το κάπνισμα τόσες ψήφους πήρα»!

    Όσον αφορά τις φωτογραφίες που τον έδειξαν να καπνίζει στους χώρους του υπ. Υγείας υποστήριξε πως προέρχονται από συμφέροντα τα οποία πολέμησε! «Είχαμε σύσκεψη με προμηθευτές αιμοδυναμικών όπου τους αναγκάσαμε να μειώσουν σημαντικά τις τιμές τους. Μετά την σύσκεψη ένας από αυτούς που μετείχαν, και ήταν δυσαρεστημένος, με έβγαλε φωτογραφία να καπνίζω», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης.



    ΣΧΟΛΙΑ