• Πολιτική

    Αμετακίνητη η κυβέρνηση για την απεργία πείνας του Κουφοντίνα – Ευθεία σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    Κουφοντίνας

    Δημήτρης Κουφοντίνας


    Αμετακίνητη εμφανίζεται η κυβέρνηση στην θέση της ότι δεν υποχωρεί στον εκβιασμό της απεργίας πείνας του πολυϊσοβίτη τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος ζητεί την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού αντί των φυλακών Δομοκού. Το θέμα έχει αποτελέσει πηγή νέας σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ενώ εμφύλιος έχει ξεσπάσει και στον χώρο της δικαιοσύνης.

    Η κυβέρνηση δια της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, επισήμανε χθες ότι «ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου. Εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε. Και μάλιστα ενώ ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το αίτημά του, παρότι η έννομη τάξη του δίνει αυτή τη δυνατότητα. Ο ίδιος επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο».

    Η ίδια σημείωσε ακόμη ότι «η Δημοκρατία δεν εκδικείται, ούτε εκβιάζεται. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο χωρίς διακρίσεις. Και αυτό θα πράξει».

    Παράλληλα, η κ. Πελώνη επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι συντάσσεται με το αίτημα του Κουφοντίνα, ως αυτόκλητος συνήγορος, καλώντας την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει στάση.

    Στέλνοντας μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει βήμα πίσω η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως «οι εκφοβισμοί, η τρομοκράτηση, ο εξαναγκασμός της οργανωμένης Πολιτείας να απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για τον τρόπο κράτησης των καταδίκων, δεν θα περάσουν. Η Ελλάδα είναι μια αστική Δημοκρατία. Δεν θα γίνει μια εκβιαζόμενη Δημοκρατία. Ούτε μια τρομοκρατημένη Πολιτεία».

    Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

    Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος κάλεσε την κ. Πελώνη δώσει εξηγήσεις για το «αυτόκλητοι συνήγοροι» του Κουφοντίνα και να αποσαφηνίσει εάν πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ως τέτοιους και τους βουλευτές της ΝΔ Κουμουτσάκο και Τζαβάρα, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ, το Μέρα 25, την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τον Συνήγορο του Πολίτη, τη Διεθνή Αμνηστία και τους εκατοντάδες νομικούς και ακαδημαϊκούς που ζητούν την τήρηση του νόμου.

    Όπως είπε ο κ. Ηλιόπουλος «είναι πια φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει τη στρατηγική της έντασης. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η τεχνητή όξυνση και η επαναφορά των γελοίων ισχυρισμών του για τον ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και ξεχαστεί το μπάχαλο στην πανδημία, η κατάρρευση της οικονομίας και οι βαρύτατες πολιτικές ευθύνες του ίδιου για το σκάνδαλο Μενδώνη – Λιγνάδη.

    Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο της όξυνσης και του διχασμού» σημείωσε.

    Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για απίστευτο κυνισμό και ότι βάζει στην πολιτική στάθμιση ακόμα και την ανθρώπινη ζωή, ενώ ο Γιάννη Μπαλάφας σημείωσε ότι «η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης μπαίνουν στον πειρασμό να εκμεταλλευτούν την υπόθεση Κουφοντίνα και τον πιθανό θάνατό του ώστε να αλλάξουν την ατζέντα».

    Όσον αφορά στον εμφύλιο στους κόλπους της δικαιοσύνης, 41 ανώτατοι και ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί με κοινή επιστολή τους εκφράζουν τη διαφωνία τους με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

    Ζητούν από το Δ.Σ της Ένωσης να απέχει «από τέτοιες ενέργειες, οι οποίες είναι βέβαιο πως αποδοκιμάζονται από την πλειοψηφία του δικαστικού σώματος».

    Κατά την άποψή τους η ανακοίνωση «υπερβαίνει του σκοπούς της, προβαίνοντας σε υποδείξεις προς την πολιτεία υπό την επίφαση της υπεράσπισης ανθρώπινων δικαιωμάτων» και τονίζουν ότι «οι εκπρόσωποι της Ένωσης είχαν υποχρέωση απέναντι στα μέλη της να διατηρήσουν αλώβητη την εικόνα της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας των μελών της και η υποχρέωση αυτή δεν τηρήθηκε».

    Εν τω μεταξύ, χθες πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από αλληλέγγυους στον Δημήτρη Κουφοντίνα και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

    Διαβάστε ακόμη:

    ΕΝΟΙΚΙΑ: Απορρίπτονται 2 στις 10 αιτήσεις για αποζημιώσεις ιδιοκτητών

    Άδεια ειδικού σκοπού-Όλες οι προθεσμίες υποβολής Εντύπου Ε.11.1

    Πομπηία – Θράκη: Πανομοιότυπες αρχαίες άμαξες τις ενώνουν – Μοναδικά ευρήματα



    ΣΧΟΛΙΑ