• Πολιτική

    Αλέξης Τσίπρας-Δημήτρης Μαύρος: Όταν ο πρόεδρος «αδειάζει» τον σύμβουλο και ο σύμβουλος τον πρόεδρο

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Αλέξης Τσίπρας- Δημήτρης Μαύρος

    Αλέξης Τσίπρας- Δημήτρης Μαύρος


    Σε παγκόσμια πρωτοτυπία εξελίσσεται η «κόντρα» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σύλλογο Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) με αφορμή τις δημοσκοπήσεις. Κόντρα η οποία, πέρα από τα σοβαρά ζητήματα που θέτει σε θεσμικό επίπεδο, εγείρει σοβαρά ερωτήματα και σε πολιτικό, καθώς, εμπλέκει τις σχέσεις που φέρεται να έχει ο κ. Αλέξης Τσίπρας με τον κ. Δημήτρη Μαύρο, με τον Mister MRB να παρουσιάζεται ως άτυπος σύμβουλος και ως ο επιστήμονας τον οποίο εμπιστεύεται (;) περισσότερο από τον καθένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως.

    Η Εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε ευθέως τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, λέγοντας, σε πρώτο χρόνο, ότι αυτές πρέπει «να υπηρετήσουν με διαφάνεια το έργο τους, αναρτώντας από εδώ και στο εξής, τα πρωτογενή και αστάθμητα δεδομένα των ερευνών τους».

    Ο ΣΕΔΕΑ απάντησε ότι αυτό που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπεται από τον νόμο, ούτε συμβαίνει πουθενά στον κόσμο. Και η κα. Τσαπανίδου επέμενε, ισχυριζόμενη ότι ο Σύλλογος των δημοσκοπικών εταιρειών δεν επικαλείται κάποιον συγκεκριμένο επιστημονικό λόγο και πως αρνείται ένα αυτονόητο αίτημα για διαφάνεια έστω κατά την προεκλογική περίοδο. Μάλιστα, η Εκπρόσωπος της Κουμουνδούρου αναρωτήθηκε: «Αλήθεια, όμως, σε ποια επιστημονική αξιοπιστία και εγκυρότητα βασίζεται η δημοσίευση της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος και όχι μόνο η πρόθεση ψήφου;».

    Κι εδώ, αρχίζει το πρόβλημα.

    Διότι, η κα. Τσαπανίδου είναι Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Κι ο ΣΕΔΕΑ, όπως προκύπτει και από την επίσημη ιστοσελίδα του, έχει ως Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του τον κ. Δημήτρη Μαύρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της MRB. Ο οποίος κύριος Δημήτρης Μαύρος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες ουδέποτε έχουν διαψευστεί, άτυπος σύμβουλος του κ. Αλέξη Τσίπρα, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με Εκπρόσωπο την κα. Τσαπανίδου.

    Μάλιστα, η κατάσταση που προδήλως παραπέμπει σε…μύλο, επιτείνεται εξαιτίας των δημόσιων δηλώσεων του κ. Δημήτρη Μαύρου, ο οποίος «αδειάζει» όχι μόνο την κα. Τσαπανίδου, αλλά τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας:

    «Η κα. Τσαπανίδου, όχι η κα. Τσαπανίδου, ο ΣΥΡΙΖΑ δια της κας. Τσαπανίδου, έβαλε το θέμα του επιστημονικού και το θέμα της διαφάνειας-αξιοπιστίας. Σας λέω λοιπόν, ότι δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο να δημοσιεύονται τα αστάθμιστα στοιχεία, διότι δημιουργούν συγχύσεις και παρεξηγήσεις. Και το θέμα της διαφάνειας-αξιοπιστίας, είναι λυμένο και απαντημένο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Όποιος αμφισβητεί τα νούμερα, έχει δικαίωμα, όπως ορίζει ο νόμος, με δύο λεξούλες μαγικές, την «ελεγκτική δημοσκοπήσεων», να πάει εκεί και να πει: κύριε, εγώ αυτή την έρευνα θέλω να την ελέγξω. Η ελεγκτική ενεργοποιείται όταν υπάρχει καταγγελία. Και έχει γίνει, και μάλιστα από καταγγελίες του συγκεκριμένου κόμματος».

    Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως, σε δημόσια εμφάνισή του σε εκδήλωση μεγάλης διαφημιστικής, η οποία έλαβε χώρα στο εμβληματικό ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αμέσως μετά τα Τέμπη, ο κ. Μαύρος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει τόσο που βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους, προβλέποντας ουσιαστικά ανατροπή υπέρ του Αλέξη Τσίπρα.

    Ενώ, ο ΣΕΔΕΑ, προ μηνός, με αφορμή την αμφισβήτηση των ευρημάτων των ερευνών κοινής γνώμης που δημοσιεύονταν μετά τα Τέμπη, είχε εκδώσει επίσημη ανακοίνωση στην οποία χαρακτήριζε «επικίνδυνο για τη Δημοκρατία πολιτικές δυνάμεις να αμφισβητούν την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων».

    Όπως όλα δείχνουν, «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της συριζαϊκής Δανιμαρκίας», εξαιτίας των σοβαρών αναταράξεων που διαφαίνεται πως προκαλούν τα δημοσκοπικά δεδομένα, όλων των εταιρειών, στα οποία αποτυπώνεται σαφής ανάκτηση των ποσοστών της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός και στους περισσότερους κρίσιμους δείκτες από αυτούς που απεικονίζουν την «φωτογραφία της στιγμής» και την τάση στους βασικούς τομείς και τις βασικές παραμέτρους σύμφωνα με τις οποίες θα ψηφίσουν οι πολίτες, υπερισχύει κατά κράτος του κ. Τσίπρα.

    Όλα δείχνουν ότι «ζούμε στιγμές από το χθες». Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει συγγνώμη από τον κ. Μαύρο, το 2019, επειδή και τότε αμφισβητούσε τις δημοσκοπήσεις.

    Όπως ο «Mister MRB» είχε εκμυστηρευτεί σε επιτροπή της Βουλής μάλιστα, ο κ. Τσίπρας:

    «Αφιέρωσε 10 λεπτά κατηγορώντας τις εταιρείες δημοσκοπήσεων με λέξεις που δεν θέλω να τις αναφέρω εδώ. Παρασυρόμενος από ορισμένους συμβούλους που είχε δίπλα του για το ποια είναι τα πραγματικά αποτελέσματα. Εμπιστεύονται τις δημοσκοπήσεις αλλά όταν ο συγκεκριμένος χώρος αμύνεται το κάνει με πιο έντονο τρόπο από ότι άλλα κόμματα πιο νηφάλια.

    Αυτό όμως δημιουργεί προβλήματα σε εμάς και στην λειτουργία στα όρια της Δημοκρατίας. Την επομένη εκλογών δέχθηκα μια τεράστια συγγνώμη στο κινητό μου. Τον τιμά αυτό γιατί από την θέση που είχε θα μπορούσε να μην πει τίποτα.

    Και τον τιμά ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έδιωξε από δίπλα του τους συμβούλους που τον παρέσυραν. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι μετά από αυτό γιατί εμείς έχουμε ξαναμπεί στο στόχαστρο” ήταν τα λόγια του προέδρου της MRB.

    Τώρα; Τι συμβαίνει πάλι, στο βασίλειο της συριζαϊκής δημοσκοπικής Δανιμαρκίας;

    Τα έχει «σπάσει» ο κ. Τσίπρας με τον κ. Μαύρο;

    Αφού ο κ. Μαύρος διευκρίνισε ότι δεν απευθύνεται προσωπικά στην κα. Τσαπανίδου, «για ποιόν χτυπά ή καμπάνα;».

    Διαβάστε επίσης

    Αλ. Τσίπρας: Σχέδιο ‘Κυριάκος’ αντί για ‘Δήμητρα’ – ο ένας πλήρωνε με pass ο άλλος υπόσχεται ‘δήμητρες’, εμείς λέμε περισσότερα ευρώ

    Δημοσκόπηση Marc: Στις 6 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

    Αλέξης Τσίπρας για κυβέρνηση συνεργασίας: Αν μας λείπουν 10 βουλευτές ας αναλάβουν τις ευθύνες τους τα μικρότερα κόμματα



    ΣΧΟΛΙΑ