• Διεθνής πολιτική

    Αναστάτωση στο αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη – Μία σύλληψη

    Κωνσταντινούπολη


    Τεταμένη η κατάσταση στο προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολης, καθώς πριν από λίγη ώρα και πιο συγκεκριμένα λίγο πριν τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής, άγνωστος άντρας εντοπίστηκε να περιφέρεται στον προαύλιο χώρο.

    Δραστηριοποιήθηκαν αμέσως οι δυνάμεις ασφαλείας και τον συνέλαβαν. Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας ήταν εντελώς άοπλος και όταν ρωτήθηκε σχετικά αποκρίθηκε: «Έχασα το δρόμο μου».

    Αξιοσημείωτο είναι πως το κλίμα είναι ιδιαιτέρως φορτισμένο τις τελευταίες ώρες στη γειτονική χώρα, ένεκα της επετείου του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016 (αύριο 15 Ιουλίου).

    Η αμερικανική πρεσβεία παράλληλα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία προτρέπει τους πολίτες να μην κινούνται προς το παρόν στην περιοχή για την ασφάλεια όλων:

    «Οι τουρκικές αρχές και το προσωπικό ασφαλείας του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ ανταποκρίνεται σε έναν πιθανό περιστατικό ασφαλείας στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη. Αυτή τη στιγμή, καλούμε τους πολίτες των ΗΠΑ να αποφύγουν το Γενικό Προξενείο και τη γύρω περιοχή».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης: Η Τουρκία έβγαλε δύο φρεγάτες και υποβρύχιο στην περιοχή της γεώτρησης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιλντιρίμ: «Οι υδρογονάνθρακες ανήκουν σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε ετοιμότητα μάχης για τη γεώτρηση – Το αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους αναπτύχθηκε στο «Οικόπεδο 11»



    ΣΧΟΛΙΑ