• Πολιτική

    Alco: Προβάδισμα 5,3% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Νέες εκλογές μετά τις εκλογές θέλει η πλειοψηφία!

    • NewsRoom
    δημοσκόπηση


    Προβάδισμα 5,3 μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, σύμφωνα με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να επικρατεί του Κυριάκου Μητσοτάκης σε μια σειρά από δείκτες ενώ η πλειοψηφία να επιθυμεί…. νέες εκλογές μετά τις εκλογές!

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 23,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,4%, ακολουθεί με 6,2% η Χρυσή Αυγή, με 4,6% το ΚΙΝΑΛ, με 5,3% το ΚΚΕ, ενώ τα άλλα κόμματα δεν περνούν το όριο για την είσοδό τους στη Βουλή.

    Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 27,6% για τη ΝΔ, 21,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 7,2% για τη Χρυσή Αυγή, 5,4% για το ΚΙΝΑΛ, 6,2% για το ΚΚΕ, ενώ το 2,9% αγγίζει η Λαϊκή Ενότητα.

    Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μηστοτάκης προηγείται με 27% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ η επιλογή κανένας συγκεντρώνει ποσοστό 42%.

    Στην ερώτηση η οικονομική πολιτική ποιου κόμματος έχει μεγαλύτερη θετική επίδραση στην κοινωνία αυτή της ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 27% έναντι 26% για την πολιτική της κυβέρνησης, ενώ το 47% δεν απαντά.

    Στην ερώτηση για το αν πώς θα ήταν τα πράγματα αν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ, το 25% δηλώνει πως θα ήταν καλύτερα, το 31% χειρότερα και το 38% ίδια.

    Το 32% των ερωτηθέντων πιστεύει πως το 2019 θα είναι καλύτερο για τον ίδιο και την οικογένειά του, ενώ το 26% χειρότερο και το 36% ίδιο.

    Το 19% θεωρεί πως ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να αποκαταστήσει καλύτερα τις αδικίες των μνημονίων, έναντι 18% που δηλώνει ο Μητσοτάκης και 55% κανένας.Το 26% των ερωτηθέντων πιστεύει πως ο Τσίπρα πολεμά περισσότερο τη διαπλοκή έναντι 14% που δηλώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και 51% κανένας.

    Στην ερώτηση ποιος πιστεύετε πως νοιάζεται περισσότερο για εσάς το 21 επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα και το 20% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 55% δηλώνει κανένας.

    Το 42% πιστεύει, σύμφωνα με την Alco, πως είναι προτιμότερο η κυβέρνηση Τσίπρα να εξαντλήσει την τετραετία, ενώ το 27% να γίνουν εκλογές τον Μάρτιο και το 15% τον Μάιο.


    Τέλος η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (21%), σύμφωνα με την Alco, θέλει μετά τις επόμενες εκλογές να…. ξαναγίνουν εκλογές!!! 



    ΣΧΟΛΙΑ