• Πολιτική

    Αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης διαψεύδει Αυγέρη – Ισχύει η κομματική πειθαρχία

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης


    Τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ επέφερε η αναδίπλωση Κασσελάκη στο θέμα της κομματικής πειθαρχίας για τα ομόφυλα ζευγάρια.

    Έτσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι όποιος καταψηφίσει θα διαγραφεί, «αδειάζοντας» πλήρως την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, η οποία νωρίτερα είχε αναφέρει σε συνέντευξή της στο MEGA πως δεν υπάρχει κανένα θέμα διαγραφών για τους διαφωνούντες και πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έθεσε ποτέ θέμα κομματικής πειθαρχίας των βουλευτών. Κάτι που ωστόσο είχε κάνει πράγματι, μια μέρα νωρίτερα κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο STAR.

    Έτσι, σε ανάρτησή του, ο Στέφανος Κασσελάκης «προς αποφυγή παρεξηγήσεων» όπως αναφέρει επαναφέρει την αρχική του άποψη για κομματική πειθαρχία καθώς «δε νοείται Βουλευτής Αριστερού κόμματος να στέκεται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική πρόοδο».

    Ταυτόχρονα σημειώνει ότι όταν δει το ν/σ της ΝΔ θα πει την άποψή του σημειώνοντας:

    «Εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει. Σε αυτό το σενάριο, εάν παρεκκλίνει ένας Βουλευτής από τον δρόμο της προόδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις».

    Η αρχική αναδίπλωση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της Αυγέρη, ως προς το θέμα της κομματικής πειθαρχία είχε έρθει μετά την έντονη δυσαρέσκεια που καταγράφηκε δημόσια για τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη στο STAR από σημαντικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Γιώργος Τσίπρας. Οι αντιδράσεις κλιμακώθηκαν με τη διαφωνία που εξέφρασε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος φέρεται να δήλωσε πως προτιμά να καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκος Μωραΐτης: Ο οπαδός του Κασσελάκη κατά Αυγέρη – «Τον εκθέτει»

    Χαρίτσης κατά Κασσελάκη: Δεν μας πείθει η λογική του ηγέτη που είναι σε αδιαμεσολάβητη σχέση με την κοινωνία

    Νέος πονοκέφαλος για την Κουμουνδούρου: Διαφωνεί για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Πολάκης



    ΣΧΟΛΙΑ