ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ως πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης που χαρίζει, μαζί με τα υπόλοιπα προγράμματα, ελπίδα στους άνεργους νέους χαρακτήρισε το εφάπαξ επίδομα νεανικής αλληλεγγύης των 400 ευρώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Η απόδοση του κοινωνικού μερίσματος δεν είναι πράξη ευαισθησίας αλλά κοιν. δικαιοσύνης. Οι νέοι μας είναι πιο ευάλωτοι στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης αλλά είναι κι η ελπίδα μας για το μέλλον. Το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης σε εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ μαζί με τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων που εξήγγειλε σήμερα η Υπουργός Εργασίας είναι η πρόθεση μας να φέρουμε στο προσκήνιο την ελπίδα, να επενδύσουμε σε αυτήν. Ο δυναμισμός των νέων μας θα αλλάξει τη χώρα. Τους εύχομαι καλές γιορτές», έγραψε στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο νέος «μποναμάς» που ανήγγειλε η Έφη Αχτσιόγλου από την ΕΡΤ, αφορά νέους ανέργους που ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον μήνα Οκτώβριο και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, όπου θα συμπληρώσουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό. Η προθεσμία για την αίτηση είναι έως την προσεχή Τετάρτη, ενώ όπως είπε η υπουργός το επίδομα θα καταβληθεί έως το τέλος του έτους και το συνολικό ποσό της παρέμβασης υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ.
ΝΔ: Οι νέοι θέλουν δουλειά όχι επιδόματα
Αιχμηρό ήταν το σχόλιο από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Η ΝΔ κάνει λόγο για πανικό της κυβέρνησης, καθώς η απόφαση της κυβέρνησης ήρθε αιφνιδίως την ημέρα που ξεκινά το συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Τους πήρε ένα μήνα για να καταλάβουν ότι είχαν ξεχάσει τους νέους από το κοινωνικό μέρισμα. Όμως, οι νέοι θέλουν ευκαιρίες και δουλειές που αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να δημιουργήσει. Όλοι πια καταλαβαίνουν τον πανικό τους καθώς βλέπουν το χρόνο τους να τελειώνει» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : Αχτσιόγλου: Επίδομα 400 ευρώ σε ανέργους νέους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελ. Προδρόμου (BMS) για καινοτόμα φάρμακα: Η υποχρηματοδότηση, τα αδιέξοδα και οι αναγκαίες λύσεις
- The Billionaires Club: Ποιοι είναι οι 19 δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα των επιδραστικών του mononews100
- Υπερταμείο: Ενδιαφέρον από πέντε επενδυτικά σχήματα για τις Ελληνικές Αλυκές
- Νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Στη Β΄ φάση του διαγωνισμού οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AKTOR–METLEN και ΑΒΑΞ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.