ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αισιόδοξος φάνηκε ο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με το Μεξικό και το ενδεχόμενο να συνάψει εμπορική συμφωνία με τη γειτονική χώρα. Όπως ανέφερε σε δήλωσή του στο Twitter «υπάρχει μια καλή πιθανότητα να καταλήξουμε εκεί».
Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος έσπευσε να διευκρινίσει ωστόσο πως αν οι διαπραγματεύσεις των δύο χωρών αποτύχουν τότε τη Δευτέρα θα επιβληθεί δασμός 5% στις εισαγωγές προϊόντων από το Μεξικό.
“Εάν είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία με το Μεξικό, και υπάρχει μια καλή πιθανότητα να καταλήξουμε εκεί, τότε θα αρχίσουν αμέσως να αγοράζουν πολλά αγροτικά προϊόντα” ανέφερε ο Τραμπ και πρόσθεσε “εάν δεν είμαστε σε θέση να συνάψουμε τη συμφωνία με το Μεξικό, τότε θα ξεκινήσει να πληρώνει δασμούς 5% τη Δευτέρα”.
Υπενθυμίζεται πως ο Ντόνανλτ Τραμπ ζητά από το Μεξικό να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας ώστε να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές στα σύνορα των δύο χωρών καθώς και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ουκρανία: Πρόταση για αμοιβαία παύση επιθέσεων στη Μαύρη Θάλασσα – «Όχι» από τη Ρωσία
- Mini: Εξέλιξη στα Βραχώδη Όρη (video)
- Λευκός Οίκος: Η πώληση των Λος Άντζελες Λέικερς «δεν έχει να κάνει με τον Τραμπ ή την κυβέρνησή του»
- ΗΠΑ: Ξανά στο τραπέζι η εμπορική συμφωνία με ΕΕ – «Να χαλαρώσουν οι κανόνες για αμερικανικές εταιρείες»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.