• Πολιτική

    Άκης Σκέρτσος: Στο Ισραήλ ο Μητσοτάκης τις επόμενες ημέρες – Την Τετάρτη η επίσημη ανακοίνωση

    • NewsRoom
    Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου

    Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου


    Την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες προανήγγειλε ο υπουργός επικρατείας Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

    Όπως τόνισε ο κ. Σκέρτσος, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αύριο.

    Μεταξύ άλλων, o υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως  «Η Ελλάδα είναι παίκτης έχει ρόλο σε αυτή την υπόθεση» σημείωσε προσθέτοντας πως «δεν πρέπει να εξελιχθεί η κρίση σε περιφερειακή».

    Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη αυτοάμυνα καθώς και να ζει σε καθεστώς ασφάλειας.

    «Εξετάζεται όντως μια επίσκεψη του πρωθυπουργού. Θα δούμε πότε θα γίνει. Το σημαντικό είναι να κατανοήσουμε όλοι ότι η Ελλάδα έχει να παίξει ένα ρόλο. Είναι συνομιλητής του Ισραήλ, της ισραηλινής κυβέρνησης. Αυτό το οποίο εμείς πιστεύουμε και υποστηρίζουμε μέσα από την ευρωπαϊκή διάσταση που έχει δοθεί σε αυτή την μεγάλη ανθρωπιστική αλλά και κρίση ασφάλειας που εκτυλίσσεται στο πεδίο της Μέσης Ανατολής, είναι ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στη νόμιμη αυτοάμυνα. Υπάρχει μια θηριωδία η οποία έχει συμβεί από τη Χαμάς. Είναι μια τρομοκρατική οργάνωση και αυτό πρέπει να υποστηριχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος.

    Σχετικά με το πώς μπορεί να αντιμετωπίσει ολόκληρος ο δυτικός κόσμος, μέσα στον οποίο είναι και η Ελλάδα, μια χερσαία επίθεση στη Γάζα, Ο κ. Σκέρτσος είπε: «Νομίζω ότι καταβάλλονται σοβαρές διπλωματικές προσπάθειες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε αυτό να αποφευχθεί. Να υπάρξει ένας διάλογος με τις ηγεσίες του αραβικού κόσμου, ώστε να υπάρξει προστασία των αμάχων και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λάβει υπόψιν προφανώς και η κυβέρνηση του Ισραήλ, αλλά σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε ότι η θηριωδία η οποία έχει γίνει από τη Χαμάς δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη».

    Διαβάστε επίσης

    Μεσανατολικό: Σενάριο για ταξίδι Μητσοτάκη στο Ισραήλ

    Τηλεφωνική επικοινωνία του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Μπ. Νετανιάχου

    ΕΕ: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή – Αναζητείται «κοινή στάση»



    ΣΧΟΛΙΑ