• Πολιτική

    Ακιντζί: Δεν θα μείνουμε θεατές στις εργασίες ξένων εταιριών για λογαριασμό των Ελληνοκύπριων

    • NewsRoom
    Ακιντζί

    Μουσταφά Ακιντζί


    «Η Τουρκία θα διεξάγει έρευνες σε περιοχές που διεκδικεί, στη δική της υφαλοκρηπίδα και σε περιοχές όπου έχει λάβει εξουσιοδότηση από τους Τουρκοκυπρίους» δήλωσε ο ηγέτης του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην «Καθημερινή Κύπρου» με αφορμή τις νέες παράνομες κινήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.

    Όπως αναφέρει ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, «η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να παραμείνουν με τα χέρια δεμένα, σε θέση θεατή ενώπιον των εργασιών που διεξάγουν ξένες εταιρίες για λογαριασμό των Ελληνοκυπρίων στη θάλασσα». Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν τα εμπόδια θα μπορούσαν να ξεπεραστούν με τη λύση του Κυπριακού, ο Ακιτζί προσθέτει πως αυτό θα ήταν το ιδανικό σενάριο. «Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επιταχύνουμε την διαδικασία για τους όρους αναφοράς, την οποία αναμένει ο γ.γ. του ΟΗΕ», τόνισε.

    Σημειώνει ακόμα ότι «θα ήταν και πολύ καλό να σημειώσουμε πρόοδο σε τέτοιου είδους ζητήματα πριν επιλυθεί το Κυπριακό. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επιταχύνουμε την διαδικασία για τους όρους αναφοράς, την οποία αναμένει ο γ.γ. του ΟΗΕ».



    ΣΧΟΛΙΑ