• Πολιτική

    Ακάρ: Οι Έλληνες δεν μπορούν να αποκτήσουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας

    • NewsRoom
    Τουρκία

    Χουλουσί Ακάρ


    Τον εκνευρισμό του για τις κινήσεις της Ελλάδας στον αμυντικό και διπλωματικό τομέα δεν μπόρεσε να κρύψει για μια ακόμα φορά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσία Ακάρ.

    Ο Ακάρ, μιλώνας σε τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς των τριών όπλων, επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στην ελληνική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως οι κινήσεις ενίσχυσης της άμυνας της χώρας οδηγούν σε κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή.

    Υποστήριξε δε πως η Τουρκία θέλει  πολιτικές λύσεις μέσω διαλόγου και στο πλαίσιο της καλής γειτονίας.

    Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε επίσης πως η Τουρκία έχει διευρύνει τη σφαίρα επιρροής της, ενώ αποτελεί θέμα στον διεθνή χώρο.

    Παράλληλα, ο Ακάρ κατηγόρησε Έλληνες πολιτικούς για επιθετικές ενέργειες, διαμηνύοντας ότι πρέπει να γνωρίζουν «ότι πρόκειται για μάταιες προσπάθειες και ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική».

    «Θέλουμε τα προβλήματα με την Ελλάδα να επιλυθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, μέσω πολιτικών λύσεων, διαλόγου και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι λαοί και στις δύο πλευρές πρέπει να ζουν με ασφάλεια και ευημερία σε περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας. Αυτή είναι η ειλικρινής μας επιθυμία. Οι πολιτικοί κλιμακώνουν την ένταση με τις επιθετικές τους ενέργειες και δηλώσεις για να διαταράξουν τις διμερείς σχέσεις, αντί να βρουν λύσεις ορθολογικές και λογικές στα προβλήματα. Οι δηλώσεις υψηλόβαθμων πολιτικών στην Ελλάδα είναι παράλογες και αβάσιμες. Δεν ταιριάζουν με το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας», είπε ο Ακάρ.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Προτεραιότητα ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η επίλυση του Κυπριακού

    Θεοδωρικάκος: Ενίσχυση των ελληνοτουρκικών συνόρων με 250 συνοριοφύλακες

    Τουρκία: Ξαναβγαίνει το Oruc Reis για έρευνες στη Μεσόγειο, βόρεια της Κύπρου



    ΣΧΟΛΙΑ