ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τον εκνευρισμό του για τις κινήσεις της Ελλάδας στον αμυντικό και διπλωματικό τομέα δεν μπόρεσε να κρύψει για μια ακόμα φορά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσία Ακάρ.
Ο Ακάρ, μιλώνας σε τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς των τριών όπλων, επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στην ελληνική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως οι κινήσεις ενίσχυσης της άμυνας της χώρας οδηγούν σε κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή.
Υποστήριξε δε πως η Τουρκία θέλει πολιτικές λύσεις μέσω διαλόγου και στο πλαίσιο της καλής γειτονίας.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε επίσης πως η Τουρκία έχει διευρύνει τη σφαίρα επιρροής της, ενώ αποτελεί θέμα στον διεθνή χώρο.
Παράλληλα, ο Ακάρ κατηγόρησε Έλληνες πολιτικούς για επιθετικές ενέργειες, διαμηνύοντας ότι πρέπει να γνωρίζουν «ότι πρόκειται για μάταιες προσπάθειες και ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική».
«Θέλουμε τα προβλήματα με την Ελλάδα να επιλυθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, μέσω πολιτικών λύσεων, διαλόγου και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι λαοί και στις δύο πλευρές πρέπει να ζουν με ασφάλεια και ευημερία σε περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας. Αυτή είναι η ειλικρινής μας επιθυμία. Οι πολιτικοί κλιμακώνουν την ένταση με τις επιθετικές τους ενέργειες και δηλώσεις για να διαταράξουν τις διμερείς σχέσεις, αντί να βρουν λύσεις ορθολογικές και λογικές στα προβλήματα. Οι δηλώσεις υψηλόβαθμων πολιτικών στην Ελλάδα είναι παράλογες και αβάσιμες. Δεν ταιριάζουν με το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας», είπε ο Ακάρ.
Διαβάστε επίσης
Μητσοτάκης: Προτεραιότητα ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η επίλυση του Κυπριακού
Θεοδωρικάκος: Ενίσχυση των ελληνοτουρκικών συνόρων με 250 συνοριοφύλακες
Τουρκία: Ξαναβγαίνει το Oruc Reis για έρευνες στη Μεσόγειο, βόρεια της Κύπρου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι υπέροχες 15, οι φήμες για την ACAG, οι άγριες διαθέσεις σε Metlen και ΔΕΗ, το «φάντασμα» της Προοδευτικής, τι λέει η Αλεξία για την πώληση της Aea, η πίεση της Κίμπερλι και οι νέες κινήσεις Λασκαρίδη, Μαρτίνου, Ιγγλέση
- Lamda Development: Μετρητά 800 εκατ. έχει λαμβάνειν από τις κατοικίες στο Ελληνικό
- Γιατί η αγορά ζητά νέα ρύθμιση χρεών με 120 δόσεις
- Προοδευτική: Ο «επενδυτής-φάντασμα», οι μέτοχοι που πουλάνε «αγρίως» και αλλαγές προ των πυλών στο Δ.Σ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.