• Πολιτική

    ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ II: Ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση η ανέλκυση του

    • NewsRoom

    Στην επιφάνεια της θάλασσας έχει ξεπροβάλει το φουγάρο του πλοίου όπου ο πλωτός γερανός επιχειρεί την ανέλκυση του ναυαγίου του Δ/Ξ «Αγία Ζώνη ΙΙ», στην επιφάνεια της θάλασσας, για να αποκτήσει την πλευστότητά του και να οδηγηθεί στο πλησιέστερο ναυπηγείο, Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017. Το «Αγία Ζώνη ΙΙ» βυθίστηκε , με φορτίο 2.200 μετρικούς τόνους fuel oil και 370 μετρικούς τόνους marine gas oil, στη θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοδυτικά της νήσου Αταλάντης, στο Σαρωνικό Κόλπο, στις 10 Σεπτεμβρίου 2017. Από το πλοίο έχουν απαντληθεί όλα τα καύσιμα που μετέφερε και έχει σφραγιστεί. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ


    Ολοκληρώθηκε η ανέλκυση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» σήμερα, με τρεις ημέρες καθυστέρηση από την αρχική ημερομηνία. Η ανέλκυση είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, όμως παρουσιάστηκαν προβλήματα και η επιχείρηση σταμάτησε το απόγευμα του Σαββάτου για να συνεχιστεί την επομένη.

    Το  κουφάρι του δεξαμενόπλοιου θα μεταφερθεί στη Σαλαμίνα σε ειδικό χώρο. Σε πρώτη φάση όμως θα παραμείνει στο σημείο όπου ανελκύστηκε, φρουρούμενο, έως ότου το επιθεωρήσουν οι πραγματογνώμονες. Είναι εντυπωσιακό ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ανέλκυσης, τα συνεργεία απάντλησαν άλλους 150 τόνους πετρελαίου.

    Το πλοίο που στη θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοδυτικά της νήσου  Αταλάντης, στο Σαρωνικό Κόλπο, στις 10 Σεπτεμβρίου 2017 προκαλώντας μεγάλη θαλάσσια ρύπανση.
    Η  τελική φάση της επιχείρησης είχε ξεκινήσει την περασμένη Παρασκευή και αναμενόταν να έρθει το ναυάγιο στον …αφρό, μία ημέρα αργότερα το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017. Όμως παρουσιάστηκαν προβλήματα και η επιχείρηση σταμάτησε το απόγευμα του Σαββάτου για να συνεχιστεί την επομένη.

    Τα συνεργεία διοχέτευσαν αέρα στις δεξαμενές τα ου πλοίου ώστε να αυξηθεί   η άνωση και γίνει πιο εύκολη η ανέλκυσή του.  Το πρόβλημα ήταν  ότι οι δεξαμενές του πλοίου έχαναν  αέρα από αρκετά σημεία, αφού τα σκαρί είναι παλιό.

    Όπως είπαν στο protothema.gr, μέλη των συνεργείων, δεν  ήθελαν να δώσουν περισσότερο αέρα με μεγαλύτερη πίεση μέσα στις δεξαμενές γιατί υπήρχε ο κίνδυνος δημιουργίας ρήγματος καθώς οι λαμαρίνες είναι παλιές και φοβούνται ότι εάν διοχετεύσουν πολύ αέρα, υπάρχει πιθανότητα να ανοίξουν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΦΚΑ: Κλειστό θα παραμείνει το σύστημα τις πρωινές ώρες του Σαββάτου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιτέλους! Και μέσω διαδικτύου η έκδοση προσωποποιημένων καρτών στα ΜΜΜ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Ξύλο και χημικά έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών (video)



    ΣΧΟΛΙΑ