• Πολιτική

    Αυτοί είναι οι άλλοι τρεις υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ που πήραν επίδομα ενοικίου

    • NewsRoom


    Εκτός από το ζεύγος Ράνιας Αντωνοπούλου και Δημήτρη Παπαδημητρίου, τρεις ακόμα εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί της κυβέρνησης λάμβαναν το επίδομα ενοικίου των 1.000 ευρώ, για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ το 2015.

    Σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν στο Διαύγεια, ο πρώτος είναι ο Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος έλαβε 3.900 ευρώ για το διάστημα που διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο τού 2015. Μάλιστα, ο ίδιος ο Δημήτρης Μάρδας φέρεται να είναι και ένα από τα πρόσωπα που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίμαχη διάταξη. Επειδή εξελέγη βουλευτής τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς δεν έλαβε ξανά το χιλιάρικο.

    Ο δεύτερος είναι ο Κωνσταντίνος Φωτάκης, νυν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας. Έλαβε 5.000 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2015. Το ποσό εκταμιεύτηκε στις 21 Μαρτίου 2016.

    Ο τρίτος είναι ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης. Έλαβε 7.000 ευρώ για το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2015 ως εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τα χρήματα εκταμιεύτηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό στις 20 Μαϊου του επόμενου χρόνου.

    Ο Κώστας Φωτάκης και ο Παναγιώτης Σγουρίδης επιβεβαίωσαν ότι είχαν κάνει αίτηση και εντάχθηκαν στη ρύθμιση, με τον κ. Φωτάκη να διευκρινίζει ότι ουδέποτε εισέπραξε τα χρήματα που εγκρίθηκαν, αφού διαμένει στο σπίτι του γιου του στην Αθήνα και ως εκ τούτου δεν χρειάστηκε το ποσό που προβλεπόταν.

    Ο κ. Σγουρίδης είπε στον Σκάι ότι έλαβε μόλις 350 ευρώ για επτά μήνες, αφού το ενοίκιο που πλήρωνε μηνιαίως ήταν 50 ευρώ και ότι δεν εισέπραξε το ποσό των 7000 ευρώ που είχε εγκριθεί με βάση το νόμο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανασχηματισμός: Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν-Όλα τα ονόματα. Αίνιγμα ο Παππάς

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτό είναι το διαμέρισμα στο Κολωνάκι για το οποίο έπαιρνε επίδομα η Αντωνοπούλου (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δήμος Παπαδημητρίου: To (σπουδαίο) έργο που αφήνει πίσω του



    ΣΧΟΛΙΑ