• Top Stories

    Αυτές είναι οι νέες προσλήψεις στη γραμματεία της κυβέρνησης


    «Και χίλιοι καλοί χωράνε» φαίνεται πως είναι το σλόγκαν της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τους «στρατούς» μετακλητών που έχουν διοριστεί μέχρι σήμερα στον στενό πυρήνα της κυβέρνησης, αλλά και στα υπουργεία.

    Και αυτή τη φορά δεν το λέει κάποια… κακή εφημερίδα ή κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης, αλλά η ίδια η κυβέρνηση, δια του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή αποκαλύπτει τα επίσημα στοιχεία για τους μετακλητούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

    Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο που προκύπτει από το έγγραφο του κ. Βερναρδάκη είναι ο… συνωστισμός μετακλητών που καταγράφεται στη γραμματεία του πρωθυπουργού, τη γραμματεία της κυβέρνησης και τα γραφεία των υπουργών Επικρατείας, όπου έχουν διοριστεί -κρατηθείτε- 171 μετακλητοί υπάλληλοι, όταν τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με τα τότε στοιχεία, ήταν μόλις 78!

    Και στους 171 αυτούς υπαλλήλους θα πρέπει να προσθέσουμε ακόμα 57 μετακλητούς στο υπουργείο Οικονομίας, άλλους τόσους στο υπουργείο Εσωτερικών, 54 στο Εργασίας, 41 στο Οικονομικών και πάνω από 30 στα υπουργεία Παιδείας και Εθνικής Άμυνας. Συνολικά στις γενικές γραμματείες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης έχουν μαζευτεί, σύμφωνα με τα στοιχεία, 634 μετακλητοί υπάλληλοι, δηλαδή 80 περισσότεροι σε σχέση με τον Ιούλιο του 2015.

    Αλήθεια, εκείνο το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς τι να απέγινε;



    ΣΧΟΛΙΑ