• Πολιτική

    Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη: Δεν είναι ώρα να ράβουμε κοστούμια – Όλα τα ονόματα που ακούγονται για το υπουργικό

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος ότι οι εκλογές δεν έχουν ακόμη κριθεί και ότι όλοι πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια για να δουλέψουν μέχρι την τελευταία στιγμή έστειλε χθες από την Κρήτη ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Οι εκλογές δεν έχουν κριθεί. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Η κάλπη είναι άδεια στις 7 Ιουλίου και πρέπει να ξαναγεμίσει από την αρχή. Και σε όσους προεξοφλούν την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας τους λέω να είναι πολύ επιφυλακτικοί. Να φορέσουν τη στολή εργασίας, να σταματήσουν από τώρα να ράβουν υπουργικά κουστούμια γιατί μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεων. Να δουλέψουν πάρα πολύ σκληρά και κυρίως πάρα πολύ σεμνά για να πείσουν και τους πολίτες που δεν μας εμπιστεύθηκαν, ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στην Νέα Τηλεόραση της Κρήτης.

    «Εάν η εντολή για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι ισχυρή, τότε προφανώς η αγορά θα έχει μεγαλύτερη αναταραχή και δεν θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε το σχέδιό μας με την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα την οποία θέλουμε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στέλνοντας μήνυμα ότι δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο παρά την θετική εικόνα που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις για την Νέα Δημοκρατία.

    Το τελικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκης ένα βήμα πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι να αποτυπωθεί και στην κάλπη το υψηλό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτό φαίνεται στις δημοσκοπήσεις.

    Η αίσθηση που δημιουργείται από τις δημοσκοπήσεις για βέβαιη επικράτηση της ΝΔ στις εκλογές δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς στους ψηφοφόρους, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση σε ορισμένους πως δεν χρειάζεται να πάνε μέχρι την κάλπη. Ειδικά, μάλιστα, όταν οι εκλογές διεξάγονται μια ζεστή Κυριακή του Ιουλίου και οι πολίτες έχουν να διαλέξουν μεταξύ του εκλογικού τους κέντρου και μιας παραλίας.

    Για τον λόγο αυτό, το μήνυμα που στέλνει με κάθε ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι η κάλπη είναι άδεια μέχρι τις 7 Ιουλίου και όλοι πρέπει να φορέσουν την στολή εργασίας μέχρι εκείνη την ημέρα. Προσθέτει, δε, ότι φαινόμενα αλαζονείας δεν θα γίνουν ανεκτά, όπως και ότι δεν είναι ακόμη ώρα για να αρχίσουν κάποια στελέχη της ΝΔ να ράβουν κοστούμια για την ημέρα της ορκωμοσίας τους ως υπουργοί!

    Παρ’ όλα αυτά, τα πρώτα ονόματα που ενδέχεται να αναλάβουν υπουργικά πόστα σε μια κυβέρνηση του Μητσοτάκη έχουν αρχίσει ήδη να διαρρέουν.

    Πρώτο το mononews.gr από το περασμένο Σάββατο έγραφε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σχεδόν καταλήξει στο υπουργικό σχήμα που θα κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας από την 8η Ιουλίου και εφόσον, φυσικά, σχηματισθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση.

    Όπως, λοιπόν, έγραφε το mononews.gr το Σάββατο, ρόλο στην νέα κυβέρνηση θα έχουν -εκτός από τους βουλευτές- πρόσωπα που είναι εκτός πολιτικής και ο ίδιος εμπιστεύεται και εκτιμά. Μεταξύ αυτών ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ Άρης Σκέρτσος, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα προσωπάρχη (ίσως να έχει τον τίτλο υφυπουργού) στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως και ο δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης. Ένα πρόσωπο-έκπληξη θα είναι ακόμα και ο διευθυντής Ερευνών της διαΝΕΟσις Κυριάκος Πιερρακάκης.

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές υπουργοί θα είναι οι εξής:

    Επικρατείας: Τάκης Θεοδωρικάκος

    Δημόσιας Τάξης: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

    Οικονομικών: Χρήστος Σταϊκούρας 

    Οικονομίας και Ανάπτυξης: Άδωνις Γεωργιάδης

    Παιδείας: Κωστής Χατζηδάκης (με υφυπουργό της Νίκη Κεραμέως)

    Υγείας: Μάκης Βορίδης

    Υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για την Ψηφιακή Πολιτική: Κυριάκος Πιερρακάκης

    Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας: Πρόσωπο εκτός πολιτικής που τώρα εργάζεται στο εξωτερικό

    Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ononews.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Green Cola, Βασίλης Ανδρικόπουλος, αναμένεται να αξιοποιηθεί στο υπουργικό σχήμα στην θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης.

    Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να αναλάβει ο Νίκος Δένδιας. Επίσης υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να αναλάβει, πιθανότατα, ο Βασίλης Κικίλιας.

    Για το υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγονται τόσο το όνομα του τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΝΔ, Νίκου Παναγιωτόπουλου, όσο και του καθηγητή Γιώργου Γεραπετρίτη, που βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Τέλος για Πρόεδρος της Βουλής ακούγεται ο πρώην υπουργός Κώστας Τασούλας.



    ΣΧΟΛΙΑ