ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προκλητικές χαρακτήρισε τις κινήσεις των Τουρκοκυπρίων και του Ταγίπ Ερντογάν να προχωρήσουν στο άνοιγμα μέρους των Βαρωσίων στη Κύπρο, η υποψήφια βοηθός Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κάρεν Ντόνφριντ.
Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η κα Ντόνφριντ σημείωσε ότι οι κινήσεις αυτές είναι ασυμβίβαστες με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Επιπλέον δεσμεύθηκε στον Μπομπ Μενέντεζ, γερουσιαστή και πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, ότι θα εργαστεί με το Κογκρέσο για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, διαβεβαιώνοντας ότι όσο η Τουρκία έχει στην κατοχή της το ρωσικό σύστημα S-400, θα διατηρηθούν οι κυρώσεις σε βάρος της.
Σε αυστηρό ύφος σχολίασε τις εξαγγελίες Ερντογάν ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, εκφράζοντας βαθιά ανησυχία για τη μονομερή απόφαση των Τουρκοκυπρίων με τη στήριξη της Τουρκίας, ενώ τόνισε ότι είναι ασυμβίβαστη με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Η θέση μας δεν άλλαξε: τυχόν περαιτέρω βήματα προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν προκλητικά και αντιπαραγωγικά για την επανάληψη των συνομιλιών για διευθέτηση», σχολίασε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.
Επίσης επανέλαβε τη δέσμευση της διοίκησης Μπάιντεν στην εξασφάλιση σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, στηρίζοντας όλες τις προσπάθειες για την αποκλιμάκωση των εντάσεων με διάλογο και σεβασμό του διεθνούς δικαίου.
Διαβάστε επίσης:
Δένδιας: Ενημέρωσε την ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ για τις τουρκικές ενέργειες στα Βαρώσια
Κυριάκος Μητσοτάκης σε Τουρκία: Να εγκαταλείψει τον αδιέξοδο δρόμο των απειλών κατά της Κύπρου
Μπορέλ: Απαράδεκτη η εξαγγελία Ερντογάν για Βαρώσια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Focus στα αποτελέσματα των τραπεζών, αλλά και στην κίνηση για τις 2.600, ξεπέρασε και τις 2.580 ο δείκτης
- Το χρυσωρυχείο του Μουντιάλ: Κέρδη 6,27 δισ. ευρώ για τις μάρκες των 21 χορηγών, Aramco και Lenovo στην κορυφή
- «Θαλάσσια διόδια» σε Ερυθρά Θάλασσα και Στενό του Ορμούζ: Μια νέα μορφή γεωπολιτικής ισχύος που απειλεί την παγκόσμια ναυτιλία
- Alpha Trust: Στα 1,160 εκατ. ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο μετά το stock options
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.