• Πολιτική

    Άδωνις Γεωργιάδης: Το να κάνεις business με την Ρωσία πολύ φοβάμαι ότι θα είναι αδύνατο

    • NewsRoom
    Από αριστερά: Γιώργος Ευγενίδης, Anchorman, Star Channel - Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων

    Από αριστερά: Γιώργος Ευγενίδης, Anchorman, Star Channel – Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων


    Τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία για την Ευρώπη σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο σχολίασαν ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων και o Peter Altmaier, πρώην Υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας της Γερμανίας (2018-2021) στη συζήτηση που συντόνισε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής ειδήσεων του Star Channel, Γιώργος Ευγενίδης, κατά την τρίτη ημέρα εργασιών του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 6 – 9 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

    Ο Έλληνας Υπουργός κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά ότι η Ευρώπη για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κινείτο με αφέλεια απέναντι στη Ρωσία. «Βρέθηκε σε σοκ. Ο Πούτιν είναι ένας άνθρωπος αδίστακτος που δεν σέβεται το διεθνές Δίκαιο», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε: «Η αντίδραση της Ευρώπης από την εισβολή και μετά με κάνει περήφανο που είμαι Ευρωπαίος. Ο Πούτιν πίστευε ότι δεν θα αντιμετωπίσει τίποτα».

    Συμπλήρωσε επίσης ότι «το να κάνεις business με την Ρωσία αν συνεχίσουμε να βλέπουμε εικόνες όπως στην Μπούτσα και στον σιδηροδρομικό σταθμό σήμερα στην Ουκρανία, πολύ φοβάμαι ότι θα είναι αδύνατο. Ζούμε ένα πολύ μεγάλο ιστορικό γεγονός».

    Για το επόμενο βήμα που χρειάζεται η Ευρώπη, σημείωσε, “για να μπορέσει να μετεξελιχθεί, πρέπει να μην διστάζει να κάνει το επόμενο βήμα. Το μέλλον της Ευρώπης πρέπει να είναι μια ομοσπονδία, με κοινή πολιτική Άμυνα».«Στα μάτια του προέδρου Πούτιν είμαστε οι “καλοζωισμένοι” Δυτικοί» πρόσθεσε.

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας της Γερμανίας, κ. Altmaier, είπε σχετικά με τις κινήσεις του Ρώσου προέδρου, «αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο Πούτιν δεν πίστευε πραγματικά ότι η αντίδραση της Ουκρανίας θα ήταν τόσο μαζική. Είναι κάτι που δεν έλαβε σοβαρά υπόψιν. Τώρα τα προβλήματα είναι τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά. Πρέπει να βγούμε από τον πόλεμο, πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη στους Ουκρανούς».

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκος Αναστασιάδης: O EastMed είναι ευρωπαϊκό έργο, δεν είναι θέμα των ΗΠΑ

    Τόνι Μπλερ: Όσον αφορά στη Ρωσία ποτέ δεν ξέρω αν θα πρέπει να ανησυχούμε ή να ανησυχούμε πάρα πολύ



    ΣΧΟΛΙΑ