• Πολιτική

    Άδωνις Γεωργιάδης: Ποιοι είναι οι «δημοφιλείς υπουργοί» που «φωτογραφίζει», λέγοντας ότι «έχουν εξαφανιστεί» την ώρα που «άλλοι βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά»;

    Άδωνις Γεωργιάδης

    Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης


    Ιδιαίτερη αίσθηση και ποικίλες αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί η παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με την οποία αφενός πήρε ανοιχτά θέση υπέρ του παραιτηθέντος συναδέλφου του κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή, σε αντίθεση με άλλους βουλευτές της ΝΔ, αφετέρου έβαλλε, όπως εκτιμήθηκε, κατά δημοφιλών υπουργών, οι οποίοι είναι εξαφανισμένοι τη δύσκολη ώρα και βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά οι ίδιοι και οι ίδιοι.

    Η ακριβής αποστροφή του κ. Γεωργιάδη, σε συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ήταν η εξής:

    «Το να έχεις υπουργούς με μεγάλη δημοφιλία είναι πολύ χρήσιμο σε μια παράταξη. Γιατί είναι χρήσιμο;

    Γιατί σε μια κρίσιμη ώρα, που τα πράγματα μπορεί να έχουν πάει και στραβά, σε μια δύσκολη στιγμή, αυτοί οι υπουργοί βγαίνουν και καταθέτουν ένα τμήμα από το πολιτικό τους κεφάλαιο για να βοηθήσουν την ομάδα.

    Την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

    Αν την κρίσιμη ώρα -μιλάω γενικά για τις ομάδες- τα δημοφιλή πρόσωπα εξαφανίζονται και βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά οι ίδιοι και οι ίδιοι, αυτό μπορεί να μην είναι χρήσιμο για την ομάδα και μπορεί να μην τους αξίζει η δημοφιλία.

    Αρχηγός της ομάδας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι η επιλογή του για να αλλάξει τα πράγματα είναι ο Μητσοτάκης».

    Ποιοι είναι όμως οι δημοφιλείς υπουργοί που «φωτογράφισε» με τόση ευκρίνεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης;

    Σύμφωνα με τις «Τάσεις» της MRB και την πιο πρόσφατη καταγραφή (Δεκέμβριος του 2022), πρώτος σε δημοφιλία υπουργός είναι ο κ. Νίκος Δένδιας, στο Εξωτερικών, με δεύτερο τον Βασίλη Κικίλια, στο Τουρισμού, τρίτο τον Κυριάκο Πιερρακάκη, στο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τέταρτο τον Τάκη Θεοδωρικάκο, στο Προστασίας του Πολίτη, πέμπτο τον Κώστα Καραμανλή, τότε στο Υποδομών και Μεταφορών, έκτο τον Χρήστο Σταϊκούρα, στο Οικονομικών, έβδομο τον Κωστή Χατζηδάκη, στο Εργασίας, όγδοο τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο Άμυνας, με την δεκάδα να «κλείνει» με τους Μάκη Βορίδη, στο Εσωτερικών και Άδωνι Γεωργιάδη στο Ανάπτυξης.

    Σε ανάλογη μέτρηση της  Καπα Research, τον περασμένο Ιούνιο, και πάλι πρώτος εμφανίζονταν ο κ. Νίκος Δένδιας, δεύτερος ο κ. Πιερρακάκης, τρίτος ο κ. Παναγιωτόπουλος, τέταρτος ο κ. Σταϊκούρας, πέμπτος ο κ. Χατζηδάκης, έκτος ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, και ακολουθούσαν οι κ.κ. Κικίλιας, Σκρέκας, Πλακιωτάκης και Γεωργιάδης.

    Από τους υπουργούς που καταγράφουν αυτές οι δύο έρευνες ως τους δημοφιλέστερους, παρουσία στα ΜΜΕ για το θέμα των Τεμπών, όπως είχε ζητήσει και ο Πρωθυπουργός κατά το πρόσφατο Υπουργικό, είχαν μόνο ο κ. Κικίλιας (ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1), Πιερρακάκης (ΜΕGA), Θεοδωρικάκος (ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, ACTION 24), Παναγιωτόπουλος (ΣΚΑΪ), Βορίδης (ACTION 24) και Κωστής Χατζηδάκης (ΣΚΑΙ).

    Διαβάστε επίσης

    Γεωργιάδης για Τέμπη: Είναι η εικόνα της Ελλάδας που δεν θέλουμε – Θα συγκρουστούμε με το βαθύ κράτος

    Συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη με τον υπουργό Καινοτομίας, Επιστήμης & Τεχνολογίας του Ισραήλ
     



    ΣΧΟΛΙΑ